Nieuw restaurant van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens

Bar Bulot wordt het nieuwe, voorlopig tijdelijk project van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens.Tegen eind juni openen ze een nieuw restaurant in Sint-Michiels Brugge.

In Bar Bulot zal je drie zomermaanden lang kunnen proeven van zeevruchten zoals oesters, kreeft of vis op de grill. Deze zomerse tussenstap is maar een springplank naar de opening van het echte Parijse bistro op dezelfde plaats. Die plaats is waar het eigenlijk allemaal begon voor beide heren. Na de verschuivingen van Hertog Jan naar de rand van Brugge, van L.E.S.S. naar ’t Zand in Brugge bleef het duo het pand in Sint Michiels huren.
Na een aarzelende start waar de opstartziektes snel werden weggewerkt is L.E.S.S. een schot in de roos. Niet gereserveerde tafels worden snel ingenomen door passanten en met het terras en de komende zomer komen daar nog eens extra plaatsen bij op het Brugse ’t Zand. Nu alles daar op wieltjes loopt hadden de kok en de sommelier tijd om aan nieuwe projecten te werken.

Nieuwe projecten

Een van die projecten is een nieuw pop-uprestaurant in Sint-Michiels, op de vroegere locatie van L.E.S.S. Omdat de huur van het gebouw blijft doorlopen kon het niet anders dan dat er wat zou mee aangevangen worden. In afwachting van de definitieve omvorming tot de reeds lang aangekondigde Parijse bistro komt er nu dus een seafood-restaurant. Een keuken stond er al, het meubilair was er en het terras werd schoongeveegd. Enkele sobere kleine ingrepen zoals wit geschilderde stoelen moeten de sfeer van buitenlandse beachbars oproepen. Op de kaart staan straks kreeft, kokkels, moules de buchots, oesters of vis op de grill. Die worden basic geserveerd, met een beetje brood en olijfolie.

Hotspot

De heren en hun team willen er echt een zomerse hotspot van maken. De zaakvoerders en het personeel staan te popelen om eraan te beginnen. Het personeel zijn twee dichte medewerkers van Joachim en Gert die de zaak zullen runnen. Zowel Pieter als Maxim zijn momenteel nog actief in L.E.S.S., maar kijken uit naar de nieuwe uitdaging. Op 27 juni gaat het tijdelijke restaurant ‘ Bar Bulot ‘ open. Eind september sluit het alweer de deuren. Daarna start de verbouwing van het pand tot Parijse bistro. Dat restaurant, dat mikt op de betere Franse keuken, krijgt voorlopig de werktitel ‘Classic’. Bedoeling is daarmee eind november te starten.