Nieuw jasje voor Duvel

Duvel bestaat volgend jaar 150 jaar en dat zal wellicht niet onopgemerkt voorbijgaan. In aanloop naar die verjaardag krijgen de etiketten alvast een nieuwe, modernere look. Alleen experts zullen de veranderingen op de voorkant van het flesje merken maar vooral de achterkant van de flesjes wordt iets om in de gaten te houden.

Eenvoud en kracht
De vertrouwde Duvelfles heeft grote rode letters omrand met goud en een wapenschild in kleur. Het gouden randje verdwijnt en het wapenschild is aangepast. Dat zijn vanaf september de twee grootste veranderingen op het nieuwe label, maar om dat te zien moet je de twee toch al vlak naast elkaar bekijken. “Brouwerij Duvel Moortgat wil met dit nieuwe label vooral eenvoud en kracht brengen, en volgend jaar vieren we 150 jaar Duvel, dus dan mag het bier wel een nieuw kleedje krijgen”, klinkt het bij Moortgat.

Rugzijde
Niet enkel het flesje en de verpakking van de originele, klassieke Duvel krijgen een restyling, maar ook de andere varianten, Tripel Hop Citra en Duvel Tripel Hop Cashmere, krijgen een make-over.
Er zijn ook zes verschillende rugetiketten, waarop telkens een Duvels weetje prijkt tussen de grafische design. Dat gaat van hoe de naam Duvel ontstond, over de brouwmethode van het bier, tot weetjes over het iconisch glas en het perfecte schenkritueel. Zo verwijst de afbeelding van een surfer op een tornado naar de parelende koolzuurbellen die opstijgen uit de gegraveerde D onderin het glas. De zandloper – ‘Slow Brewed’ – staat voor de twee maanden die het Duvelbier nodig heeft om te rijpen. Duvel Tripel Hop Citra wordt geïllustreerd met een driekoppige draak, een verwijzing naar de drie hopsoorten die gebruikt worden tijdens het brouwen. Wie het etiket van de Duvel Tripel Hop Cashmere bekijkt, herkent het kruisen van een vrouwelijke ‘Cascade’ hopplant met een mannelijke ‘Northern Brewer’ hopplant.
Aan de smaak of beleving van Duvel verandert er gelukkig niets.

Foto: Duvel Moortgat

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*