Nieuw horeca-leven in Casino Oostende

Er beweegt wat in het Casino van Oostende. Op horeca vlak toch. Net voor de drukte van het hoogseizoen opende Grand Café Brassi er zijn deuren en in het najaar komt er ook een nieuw restaurant.

Het onderschrift van de nieuwe Brasserie ‘Brassi’ is petit Nice. Voor de onwetenden, dat is langs Parijs. En net die sfeer van een Parijse Bistro met het strand van Nice willen eigenaar Jurgen De Munck en Diego De Baets als kok creëren in Brassi Grand Café. Een paar jaar geleden sloten de zaken Agua del Mer en Ostend Queen de deuren en sindsdien bleef het gebouw leeg staan. De totaal vernieuwde inrichting heeft heel wat Franse gezelligheid. Een sfeer die de seizoenen overschrijdt want het is de bedoeling om ook in de winter de Franse sfeer op te roepen aan het strand van Oostende. Naast de Franse bistro-brasserie sfeer wil de zaak vooral toegankelijk zijn voor een heel ruim publiek. Als kok werd Diego De Baets aangetrokken.

Diego De Baets
De ervaren chef kok hoopt met ‘onder meer’ deze zaak een nieuwe culinaire plek te creëren in Oostende. Diego De Baets kan al heel wat referenties op zijn levenslijn schrijven. Onder meer Eddie Van Maele en Frederik Deceuninck en Bart Desmidt mag hij als zijn leermeesters aanduiden. De laatste jaren focuste hij vooral op homecooking enkele losse horecaprojecten en afhaalmaaltijden. Verder moeten we De Baets kennen van zijn deelname aan wedstrijden zoals Bocuse d’Or en ‘Eerste kok van België’. Die laatste wedstrijd krijgt De Baets nog eens, voor de vierde maal als kandidaat in de wedstrijd keuken tijdens Horeca Expo. Een overwinning zou mooi meegenomen zijn in het kader van nog een nieuw restaurant in het casino van Oostende. Ook in het nieuw restaurant zal Diego De Baets de kok van dienst zijn.

Nog een restaurant
Het nieuwe restaurant zou normaal gezien in december openen. Met dat nieuw restaurant wil de ambitieuze chef het hoogste niveau aantikken. Het is de bedoeling om in de toekomst een Michelinster te kunnen krijgen, want dat is er nog niet in Oostende. Maar de focus ligt nu op de brasserie en de wedstrijd in november. Klanten van de nieuwe brasserie kunnen ondertussen alvast proeven van huisgemaakte garnaalkroketten, een brioche met foie gras, aardbei en rabarber, een rundstartaar “Charolais’’ deluxe met kaviaar, of een vol au vent deluxe met grijze garnalen en kalfszwezerik.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*