Nieuw high-end boetiekhotel Château de Vignée krijgt Relais & Chateau label

In januari opent Château de Vignée de deuren. De tot luxehotel getransformeerde vierkantshoeve nabij Rochefort krijgt meteen het Relais & Château label. Het high end boetiekhotel krijgt met Arden een gastronomisch restaurant binnen de muren. Met meer dan 14.000 flessen in de rekken is Chateau de Vignée ook een trekpleister voor wijnliefhebbers.

Château de Vignée ligt op een boogscheut van het Koninklijke kasteel in Ciergnon. Toen het gebouw in 2018 te koop kwam te staan, was de Vlaamse ondernemer Christian Theunissen er als eerste bij om een bod uit te brengen. Christian Teunissen kende het pand omdat hij in zijn jeugd vaak weekends doorbracht in de buurt. De oprichter van Xior Student Housing was ook niet aan zijn proefstuk toe in het renoveren van oude gebouwen, al was de hospitality sector wel nieuw voor hem. Steven Verrept, met jarenlange ervaring in de internationale hotelwereld (o.a Park Plaza Hotels en The Radisson Hotel Group) werd ingeschakeld om alles in goede banen te leiden. Voor het restaurantgedeelte wordt beroep gedaan op Kwinten Boelen, voormalig chef-kok van Scholteshof en Radis Noir.

Totaalconcept

Château de Vignée wordt een totaalconcept, waarbij zowel hotel en restaurant als spa en feestzalen worden geïntegreerd tot één geheel. De huisstijl, het logo, het interieur en het restaurant refereren naar de Ardennen.

Exclusiviteit troef

De hoeve en de oude schuren van Château de Vignée werden met respect voor het authentieke karakter omgevormd tot een high-end boetiekhotel. De voormalige stallen bieden onderdak aan zestien kamers met uitzicht op de bossen en het kabbelende water van de Lesse. Voor de interieurdesigning deed Château de Vignée beroep op designstudio WeWantMore.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*