nhow Brussels Bloom hotel viert kunst in al zijn vormen

In Brussel zijn de deuren van nhow Brussels Bloom dat kunst centraal plaatst, opnieuw geopend. Het hotel in de Botanique-wijk wil een plek worden waar zowel toeristen, zakenreizigers en artiesten samenkomen om hun creativiteit te delen.

Creative hub

Het hotel voert als motto The Creative Hub: room for art. Het moet dus een plek worden waar iedereen die houdt van onconventionele kunstvormen zich thuis moet voelen.

De kamers zijn ingericht als een atelier van een kunstenaar. Er is een explosie van kleuren, terwijl er in iedere kamer ook een uniek schilderij hangt. Rond de slaaplek hangt een canvas, die wacht op een kunstenaar.

Voor de badkamer inspireerden de ontwerpers zich dan weer op een donkere kamer van een fotograaf. Hier heb je vooral een donkere ruimte met hier en daar wat kleur.

Andere kunstvorm

Elke verdieping is geïnspireerd door een ander kunstvorm. Dat thema wordt overal in verwerkt, van de lift tot de kamers. Zo is de zevende verdieping van het 305 kamers hotels vormgegeven door de Britse artieste Jessica Tatcher, die gekend is omwille van abstracte schilderijen. De bedoeling is dat in de toekomst iedere verdieping wordt vormgegeven door een andere artiest.

Graffiti

Het hotel telt 305 kamers en 12 meetingruimtes. Gasten kunnen terecht in een bar-restaurant voor een lichte maaltijd. De ontbijtruimte werd onder handen genomen door de grafitti artiest Diezijner x With Jeej.

Het Brusselse hotel behoort tot nhow, het onconventionele lifestylemerk van NH Hotel Group.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*