New Italian van Sergio Herman

Sergio Herman heeft een voorliefde voor Italië. Voor de mensen en de keuken van de laars van Europa. Dat was al duidelijk toen hij de kaart samen stelde voor zijn restaurant Le Pristine in Antwerpen. Die liefde staat nu ook te boek in ‘New Italian’.

Drie jaar is Sergio Herman bezig geweest om zijn new Italian-keuken vorm en identiteit te geven. Een lange tijd die hij nodig had om alles in detail uit te werken. Het was een zoektocht naar de juiste producten maar ook naar de geschikte leveranciers. Verschillende keren reisde de Vlaamse- Zeeuw naar Italië om te ontdekken wat er voor handen was maar ook om de mensen achter de producten te leren kennen. In die drie jaar ontdekte hij de Italiaanse eigenheid en de eetcultuur. Die verhalen en daaruit voortvloeiende recepten staan in het nieuwe boek.

Respect
In het boek toont de chef heel veel respect voor het ontstaan van Italiaanse gerechten. Maar aan het authentieke, klassieke karakter dat aan de basis ligt van veel bereidingen probeert hij iets toe te voegen. Zonder daarbij opdringerig te zijn of de eigenheid te veranderen. Het is een evenwicht zoeken tussen traditie en vernieuwing. Die vernieuwende toets wordt heel vaak gevonden in en rond de roots van Sergio Herman, Zeeuws Vlaanderen.

Recepten
Meer dan 60 recepten staan er in het boek die thuis goed te bereiden zouden zijn. Al geeft de kok toe dat wie reeds kennis heeft van de Italiaanse keuken een voorsprong heeft. Sommige ingrediënten zijn ook alleen in speciaalzaken of zelfs op bestelling te krijgen. Eenvoud is vrij te intrepeteren. De recepten in het boek zijn ingedeeld volgens de Italiaanse menu kaart. Van aperitivo tot dolce. Bij de recepten in het boek ‘New Italian’ staan oorspronkelijke, lokale ingrediënten en traditionele technieken centraal maar altijd met die ‘Sergio’ twist. Minestrone krijgt er Zeeuwse schelpjes bij, terwijl ravioli gevuld wordt met knolselderij en Zeeuwse platte oester. Geroosterde kip smaakt naar Italië met truffel en parmezaan maar smaakt nog beter met een polder aardappel.

New Italian van Sergio Herman is uitgebracht bij Nijgh & Van Ditmar zowel in het Nederlands als het Engels. Nederlandse versie: ISBN 978 90 388 0987 8

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*