Negroni week in het teken van 100 jaar iconische cocktail

Van 24 tot 30 juni vindt voor de zevende keer de Negroni week plaats. Dit jaar gaat het om een speciale editie, want het is precies 100 jaar geleden dat het recept voor de cocktail werd uitgevonden.

Negroni week

De jaarlijkse Negroni Week vindt voor het zevende jaar op rij plaats, van 24 tot 30 juni 2019. Tijdens deze week steunen tal van bars en restaurants over de hele wereld een goed doel, door een euro per verkochte Negroni te doneren. Dit initiatief van Campari, in samenwerking met Imbible Magazine startte bescheiden in 2013 met 120 deelnemers. Vandaag staat de teller op ruim 10.000 deelnemers in 60 landen en heeft het initiatief al ruim 2 miljoen dollar opgebracht voor goede doelen. In tal van bars en restaurants kan je tijdens de Negroni Week de meest verrassende varinaten van Negroni proeven. Via de slimme kaartapp Mapster kunnen consumenten bars en restaurants vinden waar ze de Negroni in al zijn varianten kunnen (her)ontdekken: go.mapstr.com/camparimap. Voor een overzicht: surf naar www.negroniweek.com

100 jaar Negroni

De beroemde cocktail is dit jaar precies een eeuw oud. De legende wil dat graaf Camillo Negroni in zijn stamcafé Caffé Casoni in Firenze altijd een Americano bestelde, een mix van Campari, vermout en bruiswater. In 1919 besloot de graaf dat het tijd werd voor iets nieuws. Hij vroeg de barman, Fosco Scarselli, om een scheutje gin in plaats van bruiswater toe te voegen. De bartender willigde met plezier zijn verzoek in en garneerde de cocktail met een schijfje sinaasappel, om het verschil te maken met de klassieke Americano die met een citroenpartje wordt geserveerd. De graaf vond de cocktail bijzonder lekker en het drankje (1/3 campari, 1/3 vermout, 1/3 gin) raakte later bekend als Negroni. Vandaag is het recept 100 jaar oud en blijft de Negroni een van de 25 meest invloedrijke cocktails ooit.