Nederlandse Horeca gesloten

Wat te verwachten was maar niemand op hoopte is in Nederland waarheid geworden. Er komt voor minstens 2 weken een gedeeltelijke lockdown en een volledige sluiting voor de horeca. Nog voor de premier de maatregelen opsomde kondigde hij ook aan dat er waar mogelijk steunmaatregelen zullen volgen.

Horeca dicht
Premier Rutten kondigde dinsdagavond 13 oktober een reeks strenge maatregelen aan om zoveel mogelijk contacten te vermijden. Een volledige sluiting van de horeca, cafés en restaurants, voor minstens 2 weken is één van die maatregelen die op woensdag 14 oktober vanaf 20 uur ingingen. Hotels mogen open blijven en eten en dranken serveren aan eigen klanten. Het argument om de horeca zo drastisch te sluiten haalt de Nederlandse overheid bij het cijfer dat één cluster in de horeca 380 personen kan besmetten.

Geen evenementen
Ook de verkoop van alcoholische dranken of het verbruik van alcohol in het openbaar is na 20 uur verboden. Alle evenementen en bijeenkomsten worden verboden. Met enkele kleine uitzonderingen zijn maximaal 30 personen toegelaten in het theater of op congressen. Tevens wordt ten strengste afgeraden om te reizen naar rood of oranje buitenlandse gebieden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*