Naya-bier moet herinnering aan doodgeschoten wolvin levendig houden

Welkom Wolf en Brouwerij De Logt brengen Naya-bier op de markt. Met de opbrengst van het bier willen de initiatiefnemers de kosten van het onderzoek naar de dood van de wolvin Naya dekken.

In de herfst van vorig jaar raakte bekend dat wolvin Naya waarschijnlijk was doodgeschoten. Dit was de eerste wolf op Belgische bodem sinds 150 jaar. Met het Naya-bier leeft de wolvin toch een beetje verder.

Het middelzwaar blond pilsbier wordt gebrouwen door de huisbrouwerij De Logt uit Hechtel-Eksel in samenwerking met Welkom Wolf, de vereniging die de wolven in ons land wil beschermen. Volgens de initiatiefnemers moet dit Naya-bier de herinnering aan de doodgeschoten wolvin levendig houden.

Onderzoek naar de moord op Naya De opbrengst van het bier gaat ook naar de juridische kosten van de werking van Welkom Wolf. De vereniging heeft zich namelijk burgerlijke partij gesteld in het onderzoek naar de dood van de wolvin. Wie het wolvenfront wil steunen door het bier te drinken, moet er dan ook wat geld voor over hebben. Voor een bak met 24 flesjes Naya-bier betaal je 53.6 euro.   

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*