Nationale selectie Bocuse d’Or

Tijdens de openingsdag van Horeca Expo werd de chef geselecteerd die België zal vertegenwoordigen op de Europese finale in Tallinn (juni 2020) en – bij selectie – op de wereldfinale in Lyon (januari 2021). De organiserende Belgian Bocuse d’Or Academy vzw koos verse paling met tuinkruiden en Anjou duif als thema’s waarmee gewerkt moest worden.

De finalisten

De 5 finalisten voor de nationale selectie waren Patrick Bonne (Bistro Marie, Knokke), Fabian Bail (Restaurant Paul de Pierre, Maarkedal), Sam Van Houcke ( Restaurant Maste, Gent), Peter Aesaert (Restaurant Kelderman, Aalst), en Lode De Roover (Restaurant Fleur de Lin, Zele). De kandidaten kregen ruim 5 uur tijd om hun creatie voor te tellen aan de jury. De jury werd voorgezeten door Peter Goossens (erevoorzitter) en Nick Bril (nationaal juryvoorzitter campagne 2019-2021).

De winnaar
Uiteindelijk werd het Lode De Roover die deze wedstrijd won. Hij liet zich bijstaan door zijn commis Piet Vande Casteele. Hij mag zich klaarstomen voor Europese finale in Tallinn in juni 2020. Op donderdag 21 november wordt tijdens een wedstrijd in de demonstratiekeuken van Horeca Expo de commis aangeduid die de chef zal bijstaan tijdens de finale.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*