Archibald De Prince wint nationale selectie Bocuse d’Or

Op de eerste dag van Horeca Expo streden drie kandidaten onder grote én luidruchtige belangstelling voor een plaats in de Europese finale van Bocuse d’Or.

Kandidaten

Het ging om Archibald De Prince (sous-chef Château de Bourlingster), Curtis Mulpas (leerkracht Hotelschool Pierre Romeyer IPES Wavre) en Therance Dalpez (chef Four Seasons Resort). De drie kandidaten werden beoordeeld door 30 topchefs, goed voor meer dan 40 Michelinsterren. Met zijn creatie van een vegetarische millefeuille op bord en een combinatie van Mechelse koekoek met schaaldieren mag Archibald De Prince ons land vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in maart 2024 in het Noorse Trondheim en indien geselecteerd bij de eerste tien, doorstoten naar de wereldfinale in januari 2025. Voor de Belgische selectie werden speciale trofeeën voor de finalisten vervaardigt door kunstenaar Geert Van Rysseghem uit Lochristi. Therance Dalpe kreeg de bronzen trofee terwijl Curtis Mulpas de zilveren trofee mocht meenemen naar huis.

Commis

Woensdag 22 november volgt de Belgian Bocuse d’Or Commis Challenge om de commis toe te wijzen aan de winnende chef en zo samen een team te vormen voor zowel de Europese finale in Trondheim en na eventuele kwalificatie, ook op de wereldfinale in Lyon.

Foto: Jan Vermeersch

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*