Nationale Selectie Bocuse d’Or 2019-2021

Horeca Expo is al jaren het platform voor een aantal belangrijke culinaire wedstrijden en demo’s. Deze gaan door in de Competition & Demonstration Kitchen, die zich aan de ingang van hal 8 bevindt, en die voor alle publiek toegankelijk.

De eerste wedstrijd die reeds op zondag wordt georganiseerd, is de nationale selectiewedstrijd Bocuse d’Or, een organisatie van de vzw Belgian Bocuse d’Or Academy. Hierin wordt de chef geselecteerd die België zal vertegenwoordigen op de Europese finale in Tallinn (juni 2020) en – bij selectie – op de wereldfinale in Lyon (januari 2021).

De 5 finalisten voor de nationale selectie zijn Patrick Bonne (Bistro Marie, Knokke), Fabian Bail (Restaurant Paul de Pierre, Maarkedal), Sam Van Houcke (Restaurant Maste, Gent), Peter Aesaert (Restaurant Kelderman, Aalst), en Lode De Roover (Restaurant Fleur de Lin, Zele).

De thema’s waarmee gewerkt moet worden: verse paling & tuinkruiden, en Anjou duif. De kandidaten krijgen hiervoor 5.35 uren de tijd. De wedstrijd vangt aan om 10u30.

De jury wordt voorgezeten door Peter Goossens (erevoorzitter) en Nick Bril (nationaal juryvoorzitter campagne 2019-2021).

Op de foto: het podium van de Belgische Selectie Bocuse d’Or 2017-2018, na de wedstrijd tijdens Horeca Expo 2017

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*