Nationale selectie Bocuse d’Or

Tijdens de openingsdag van Horeca Expo werd de chef geselecteerd die België zal vertegenwoordigen op de Europese finale in Boedapest van 2022 en – bij selectie – op de wereldfinale in Lyon (januari 2023).


Finalisten

De 5 finalisten voor de nationale selectie waren Therance Dalpez – Chalet de la Forêt, Diego De Baets – Atelier D & Lunchbar Catch, Archibald de Prince – La Distillerie Bourlingster, Benjamin Fontaine – L’Innatendu en Sam Van Houcke – Maste, Gent.

Thema’s
De thema’s waarmee gewerkt moest worden waren hartig groentegerecht en konijn in combinatie met seafood. De wedstrijd ving aan om 10u30 en de kandidaten kregen ruim 5uur om hun opdracht af te ronden.

Winnaars
Uiteindelijk was het Sam Vanhoucke van restaurant Maste te Gent die de jury kon overtuigen van zijn kooktalent. De tweede plaats was voor Arhiebald de Prince van Chateau Bourlingster terwijl Therance Dalpez van Chalet de la Foret uit Ukkel op de derde plaats eindigde. Na de prijsuitreiking kondigde Ferdy Debecker president van Bocuse d’Or Belgium aan de fakkel door te geven aan Lode De Roover van Fleur de Lin te Zele Een uitgebreid interview met de winnaar van deze wedstrijd kan je terug vinden in ons vakblad Restaurant Business van maart 2022.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*