Namen voor ‘Eerste Kok en Eerste Maître d’hôtel van België 2021’

De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert in het najaar de 68ste editie van de wedstrijd ‘Eerste Kok van België’. Fabian Bail, chef van restaurant Paul de Pierre in Etikhove, staat voor de derde maal in de finale. Private chef Diego De Baets deed verleden jaar al eens mee. Voor de drie anderen is het hun eerste deelname. Stijn De Smet is sous-chef van restaurant Blunch in Zele. Christophe De Meur staat achter het fornuis van de Brusselse residentie van de ambassadeur van Groot-Brittannië, en Ruben Lamiroy werkt als sous-chef in restaurant De Koolputten in Waasmunster. Zij zullen op 5 oktober meedingen naar de titel van ‘Eerste Kok van België 2021’.

Jury

De finalisten moeten tijdens de finale, die plaats vindt in de hotel- en toerismeschool Spermalie te Brugge, drie gerechten klaarmaken: als hoofdgerecht Mechelse koekoek en kalfszwezeriken en als dessert een warme appelbereiding. Drie weken voor de wedstrijd deelt Peter Goossens, provoost van de Keukenchefs, aan de vijf finalisten de opdracht voor het voorgerecht mee.
Ferdy Debecker van restaurant Eyckerhof in Bornem is ambassadeur van deze wedstrijdeditie. Provoost-generaal Eddie Van Maele (op de foto) staat in voor het goede verloop ervan. Peter Goossens van het driesterrenrestaurant Hof van Cleve in Kruishoutem stelt de technische jury samen.

Zaalmeester

Diezelfde dag zal ook geweten zijn wie Maxime Verstuyft van restaurant Michel in Groot-Bijgaarden opvolgt als ‘Eerste Maître d’hôtel van België’. Simon De Tavernier, Antoine Dubois, Esrä Cayir, Michel Lény, Sam Verheecke en Wesley Noë komen op het trapje van de halve finale. Vier van hen mogen dan de finale beslechten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*