Mosselbedrijven fusioneren

Roem van Yerseke en de Koninklijke Prins & Dingemanse, twee toonaangevende mossel- en oesterbedrijven in Yerseke hebben de handen ineengeslagen. Ze gaan als één bedrijf opereren onder de vlag van Roem van Yerseke.

Fusie
Het Zeeuwse mosselseizoen draait momenteel nog op hangcultuur mosselen. In de aanloop naar de eerste bodemmosselen gaan twee grote mosselbedrijven nu samen naar de markt. Roem van Yerseke is vooral gekend van ‘Zeelands Roem’ terwijl de gele banners van Prins & Dingemanse over bekend zijn in de horeca. Met het samengaan van deze bekendste mosselbedrijven uit Yerseke ontstaat het grootste mossel- en oesterverwerkende bedrijf van Nederland. Voor de werkgelegenheid heeft de fusie geen gevolgen. Bij Roem van Yerseke zijn zo’n honderd mensen in vaste dienst, bij Prins & Dingemanse tussen de dertig en veertig. In het seizoen komen daar nog eens zo’n zestig tijdelijke krachten bij.

Horeca en consument
Bereide familiebedrijven zijn gespecialiseerd in de kweek, verwerking en handel in mosselen en oesters. Naast mosselen en oesters maken ook garnalen deel uit van het assortiment. De twee bekende merknamen zullen blijven bestaan maar Zeeland’s Roem zal zich naar de horeca richten terwijl Prins & Dingemanse zich meer naar de consument zal toespitsen.

Kwaliteit
De besprekingen over het bundelen van de krachten begonnen afgelopen herfst. “De fusie stelt ons in staat onze marktpositie op een unieke manier te versterken” aldus Johan Lacor, directeur van Roem van Yerseke. ,,Door de uitbreiding van mossel- en oesterkweekpercelen en de geografische spreiding hiervan hebben wij een sterke en waardevolle troef in handen gekregen.” ,,Dit is voor ons een groot voordeel als het gaat om de beschikbaarheid van natuurproducten uit de zee en de constante kwaliteit hiervan” vult Jan Prins aan, directeur van Prins & Dingemanse.
Welke gevolgen de fusie zal hebben voor de consument en/of de horeca is nog niet duidelijk. Wellicht zullen de eerst volgende vangsten dat uitwijzen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*