Mo(nu)mentale smaakbeleving in Herentals

Waar Espresso Illy na enkele zware tegenslagen de deuren sloot aan de Zandstraat te Herentals opende Mo(nu)ment. De koffies van voorheen worden nu aangevuld met ontbijt, lunch en tapas.

Mo(nu)ment
Pieter De Vlieger en Myriam Van Laere zijn het koppel dat de deuren weer opende met heel veel enthousiasme. Aan de zaak zelf, die na een brand al door de vorige uitbaters volledig heropgefrist werd, is niet veel veranderd. Wat wel wijzigde is de kaart. Met de nieuwe insteek wordt het nog meer genieten en buiten op het terras naast de Zandpoort.
De Vliegher kreeg de voorliefde voor lekker eten met de paplepel naar binnen. Toen hij als twaalfjarige een gepassioneerde slager aan het werk zag, was zijn lot bezegeld. Hij moest en zou slager worden en mensen verbinden met kwalitatieve en lekkere voeding. Na een onderdompeling in het bad van de Baskische cultuur vielen de puzzelstukjes in elkaar. Hij ontwikkelde een liefde voor kwaliteitsvlees en tapas. Dat leidde enkele jaren geleden tot het opstarten van het steakrestaurant De Boesjerie in Voortkapel (Westerlo). Gastvrouw Myriam Van Laere leerde door haar werk als militair verpleegkundige diverse (eet)culturen kennen in verschillende uithoeken van de wereld. Het zorg dragen voor mensen in alle aspecten weerspiegelde dan zich ook in haar passie voor lekker&healthy eten en gezelligheid. Neem daarbij nog een voorliefde voor koffie en de verwondering over de geschiedenis van een espresso en het Mo(nu)ment avontuur lonkte.

Van ontbijt tot tapas
Op openingsdagen is er een ontbijtbuffet waar verschillende specialiteiten uit alle windstreken samen komen. Voor de lunch kan de bezoeker zijn toevlucht zoeken bij verscheidene salades, croque’s, pasta’s of bagels. Bij de tapas, het stokpaardje van Pieter, chorizo Iberico, tartaar van rundsvlees, Trentino speck, lookbroodjes, en/of kaas en garnaalkroketjes om maar enkele op te noemen. Dat alles met naast de huiswijnen ook veel geselecteerde Spaanse wijnen. Uiteraard worden er ook nog koffies geserveerd. Met een kaart van espresso tot affogato wordt het moeilijk kiezen. Pannenkoeken, rijstpap, veggie- of platte kaastaart een brownie of wafel maken de kaart compleet. Hier is meer nodig dan een vluchtig moment om langs te lopen. Al van bij de start is de zaak een Mo(nu)ment dat niet op los zand gebouwd is.
Foto:© by Mo(nu)ment

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*