Monroe is geland in Antwerpen

Sinds 21 januari is Bar &Bistro Monroe geopend op de Antwerpse Gentplaats. Monroe is het zoveelste project van horeca-ondernemer Kasper Stuart. Hiermee tekent hij voor zijn 25e zaak in evenveel jaren.

Op de plaats waar tot voor kort het hippe Cantina y Coctelería ‘The Dirty Rabbit’ huisde, je Zuid-Amerikaanse gerechten sharede met je gezelschap en waar de avond naadloos overvloeide in een zwoele nacht, prijkt nu Monroe op de gevel. Met enige filmster heeft de naam niet direct iets te maken wel met de voornaam van de stamvader van Monroe’s bedenker en bekende horeca-ondernemer Kasper Stuart. Ooit begon hij op dezelfde plaats één van de eerste wokrestaurants in Antwerpen.

Ouderwetse gastvrijheid
Het idee achter Monroe is: ‘Blending old world elegance with a touch of modern boldness’. Monroe slaat niet enkel een brug tussen Oud en Nieuw Zuid in Antwerpen, maar óók tussen de klassieke gerechten van weleer en de meer moderne wereldkeuken. Zaakvoerder Kasper Stuart en zijn vrouw Danyelle van Thoor noemen hun nieuwe zaak een plaats waar je ouderwets lekker in de watten wordt gelegd. Er is alvast heel veel aandacht geschonken aan zowel het eet als drank gebeuren. Bij Monroe kunnen klanten terecht voor zowel lunch, brunch, diner als afternoon tea.

Eten en drinken
In de keuken staat chef Lander Hanskens Maldonado die zijn kookkunsten ook al etaleerde bj The Dirty Rabbit en Black Smoke. Hij bereidt zowel klassiekers als moderne bistrogerechten zoals ouderwetse uiensoep, moules à la crème, botermalse T-bone, Toast aux champignons, Gul Muchim (pittige oesters met Koreaanse invloeden) of Tiradito Nikkei – een klassieker uit Peru met Japanse invloeden). In het weekend, op zaterdag en zondag, is er een à la carte brunch met onder meer een Avocado Toast, Dutch Baby (een fluffy pannenkoek met compote van blauwe bessen en verse room) of Eggs Benedict. Bartender en gastheer Yuni Herremans – die de cocktails shakete en stirde in The Dirty Rabbit – staat ook in Monroe achter de bar. Naast zijn befaamde cocktails staan er op de drankenkaart heel wat champagnes en wijnen, maar uiteraard ook alcoholvrije drankjes. (Speciaal)bieren worden geserveerd uit grote flessen of rechtstreeks van de tap. Bovendien kan de klant er ook heel wat unieke en exclusieve bieren proeven die werden uitgekozen door de biersommelier van Duvel Moortgat en die beschikbaar zijn zolang de voorraad strekt. Elke dag, tussen 17u en 19u, is er ‘The Golden Hour’: drie unieke aperitiefformules om de avond stijlvol mee te starten. Van champagne & oesters over cocktails & charcuterie tot ‘Champagne Supernova’, een formule voor twee waarbij je geniet van een fles champagne – Monroe heeft z’n eigen Essentiel Blend, een samenwerking met Piper Heidsieck -, oesters en steak tartaar.

Terras
Maar ook aan het interieur werd gedacht. Voor het design werd samengewerkt met Kurt Hereygers van Not Before Ten. Hij zorgde designtechnisch voor een fijne verbinding tussen binnen en buiten en creëerde met het interieur een tijdloos universum. Het grote, uitgebreide terras op de Gentplaats is in alle seizoenen een absolute troef.
Foto by Monroe.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*