Mols Jazz café wordt B&B

Het Molse café De Jazzoet kent zijn nieuwe eigenaars maar ook zijn nieuwe bestemming. Het gekende café wordt na de verbouwingen een B&B. Al meer dan een jaar stond het pand uit het begin van vorige eeuw te koop. Maar de omstandigheden zorgden voor de nodige vertraging.

Geen afbraak
Met de gelukmakende zekerheid dat het pand geen plaats moet maken voor nog een appartementsgebouw kon de gekende uitbater Eddy Schellekens zijn zaak verkopen. Dat het geen café meer zal zijn vind de jazz liefhebber wel jammer maar daar kan hij nog mee leven. Het blijft tenslotte binnen de horeca. De nieuwe eigenaars, Rob van Es uit Mol en Roebi van Olmen uit Arendonk, gaan het bestaande café en bijhorend pand ombouwen tot een bed & breakfast. Schellekens had al drie jaar het voornemen om na meer dan 20 jaar uit de horeca te stappen. In 2019 zette hij de zaak aan de Rozenberg te koop. Net voor de eerste lockdown zou er getekend worden maar die inkt droogde op vooraleer ze nog op papier stond.

Wilden Ezel
De nieuwe eigenaars kennen de mooie geschiedenis van het café en zullen proberen zoveel mogelijke authentieke elementen te behouden. De vroegere naam De Wilden Ezel, die later De Ezel werd, wordt alvast in ere hersteld. In een eerste fase worden twee gastenkamers voorzien, maar naar de toekomst toe zullen dat er waarschijnlijk meer worden. Ondanks dat er al heel wat overnachtingsmogelijkheden zijn in Mol hoopt het jonge koppel toeristen aan te trekken die de nabijheid van restaurants en café’s weten te appreciëren. Ook het natuurgebied aan de overkant van de straat is een extra troef. Een echte openingsdatum is er wegens de nodige verbouwingswerken nog niet. Wellicht zal dat pas volgend jaar zijn.

Foto: Erfgoedbank

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*