Miki, het restaurant dat alle zintuigen prikkelt en nog ontbrak in Brussel

De Brusselse Zavelwijk krijgt er een nieuwkomer bij: Miki. Een aanrader voor wie houdt van unieke ervaringen. Het restaurant is geïnspireerd op hippe etablissementen in Londen, Parijs en Dubai. Het is een plek waar je nieuwe smaken ontdekt en al je zintuigen in verrukking worden gebracht. Een origineel en dynamisch restaurant waar je een moment van puur genot beleeft. In een verbluffend decor en een meeslepende sfeer.

Zin om te feesten

Miki is geen plek zoals een andere. Het is een levendig, exclusief en uniek restaurant waar je dezelfde sfeer vindt als in restaurant-clubs in wereldsteden als Londen, Parijs en Dubai. Momenteel zijn er maar weinig plaatsen waar je kunt eten en feesten onder één dak. Maar voor Miki is feesten niet de enige prioriteit. Ook kwaliteit speelt er een grote rol. Er worden dan ook nergens toegevingen gedaan. Geen enkel zintuig wordt gespaard!

Fusion in de keuken

De kaart van Miki staat volledig in het teken van fusion. Ze is getekend Joël Robuchon, chef-kok van restaurant L’Atelier Saint-Barth in Saint-Barthélemy. De nadruk ligt op kwaliteitsvolle en  uitzonderlijke producten met een exotische toets. Het resultaat zijn kleurrijke, verzorgde en  stimulerende gerechten. Sint-jakobsnoten geflambeerd met sake, butternutcrème met vanille en Wagyu met Chimichurrisaus en gebakken shimeji … om er maar een paar te noemen. Op de  drankenkaart vinden we homemade cocktails zoals de Coco Martini of de Spicy Mai Tai. En de  wijnkaart? Die is beperkt maar zeker niet minder interessant. Het is dus duidelijk: Miki wil je van de ene kant van de wereld naar de andere laten reizen. Voor een ervaring als geen andere. En je hoeft er niet eens Brussel voor te verlaten.

Zintuiglijke ervaring

Miki is niet zomaar een restaurant. Het is een plek waar je komt om plezier te beleven en te feesten, de hele avond door. Maar ook om de vijf zintuigen te prikkelen via een unieke ervaring die verandert afhankelijk van het moment. Te beginnen met het zicht. Het atypische, uitgesproken interieur met goudkleurige en nachtblauwe tinten is dan ook een echte streling voor het oog. En de oren? Die gaan tintelen van de meeslepende muziek die het tempo van de avond bepaalt. De verfijnde keuken met haar exotische toetsen is uiteraard een streling voor de smaakpapillen. De fascinerende geuren die uit de keuken komen, zijn dan weer moeilijk om niet op te snuiven. En de tastzin tot slot, die wordt gestimuleerd door de verrassende textuur van het menu.

Het restaurant is in geen enkel vakje te plaatsen. Wat mag je dus verwachten? Een boeiende plek die een nieuw soort ervaring naar de Zavel brengt. Een plek waar de nadruk ligt op exclusiviteit en  kwaliteit in plaats van kwantiteit. Daarom is Miki maar drie avonden per week open: op donderdag, vrijdag en zaterdag. Wil je na de maaltijd naar de kelder afzakken? Dan val je van de ene verrassing in  de andere. In deze bruisende ruimte wordt er de hele avond lang gedanst. Op adem komen, kun je met een cocktail in de hand. En de dj, die staat non-stop achter de draaitafels, wachtend tot de gasten klaar zijn met eten. Kortom, dit verrassende en ambitieuze nieuwe adres zal Brussel met zijn  tomeloze energie ongetwijfeld in vuur en vlam zetten!

Foto: JD@Miki

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*