Michelin ster voor Burger King?

Burger King hoopt op een Michelinster. Daarvoor schuiven ze de Master Burger naar voor. Een burger van Angus rundsvlees, flame grilled to perfection, op een zacht broodje en zorgvuldig op smaak gebracht met gesmolten cheddarkaas en een mayonaise op basis van mosterd à l’ancienne en uitjes… volgens de fastfood keten.

Open brief
In een open brief in de pers gaat Kevin Derycke, CEO van het merk, zo ver dat hij de mysterieuze sterrenmakers op de proef stelt: “Hebt u er trouwens veel in uw rode boekje staan die uitzonderlijke gerechten op slechts vijf minuten tijd kunnen serveren, en dat alles gegarandeerd zonder drie maanden op voorhand te moeten reserveren?“
Om de marketing campagne compleet te maken is er een petitie gepubliceerd op de sociale netwerken van Burger King die bedoeld is voor de Michelin-gids. De campagne is zichtbaar in de pers, op sociale media en displays, en door middel van een PR-activatie waarbij journalisten en chef-koks worden uitgenodigd om de Master Burger te komen proeven in een van de restaurants. Het bedrijf begon de tekst al toepasselijk. “Oké, we geven graag toe dat ‘star-rated’ en Burger King op het eerste gezicht geen voor de hand liggende match zijn,” schrijven ze bovenaan in hun petitie.

Michelin’s reactie
Michelin reageerde zeet laconisch dat ze ‘t wel wilden proberen. “Wie zegt dat je zilveren servies nodig hebt,” schrijven ze. Ze grapten dat een inspecteur wel wil langskomen om de Master Angus burger (want dat is de troef van Burger King) te proberen. Het paradepaardje van Burger King gaat dan even beoordeeld worden op de kwaliteit van de ingrediënten, het niveau van het koken, de harmonie van de smaak en hoe veel persoonlijkheid er van de chef in het gerecht zit. Wij vrezen dat vooral dat laatste een struikelblok zal zijn. Met onze excuses voor de jobstudent.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*