Michelin-gids voor Slovenië

Slovenië wordt opgenomen in het rode boekje. In maart 2020 wordt de Michelingids Slovenië voor het eerst aan het wereldwijde publiek gepresenteerd. De opname van Slovenië in de gids wordt gezien als een belangrijke stap in de promotie en ontwikkeling van het gastronomisch toerisme.

Missie
Gwendal Poullennec, internationaal directeur van de Michelin-gidsen, vindt het uitbrengen van een Slovenië gids een verlengstuk van de missie die de Michelin-gids bijna 120 jaar uitdraagt. Om de beste culinaire bestemmingen ter wereld te ontdekken mag Slovenië niet in de lijst ontbreken. Slovenië heeft overvloedig natuurlijke hulpbronnen waarmee ingrediënten van zeer hoge kwaliteit kunnen worden geproduceerd en bereid door chef-koks in het hele land. Dat wil Michelin nu te boek brengen.

Must-visit bestemming
De kwaliteit van de Sloveense gastronomie is Michelin geen verrassing, maar nu is het ook de tijd om het aan onze lezers voor te stellen. Op het snijvlak van verschillende landschappen en culturen presenteert Slovenië een unieke bestemming met uitzonderlijke natuurlijke rijkdommen en een sterke duurzame inzet die de productie van ingrediënten van de hoogste kwaliteit mogelijk maakt. Getalenteerde Sloveense chef-koks transformeren deze in unieke culinaire creaties die Slovenië, door de recensenten van de Michelingids, positioneren als een ‘must-visit’ bestemming.

Extra motivatie voor topchefs
Maja Pak, directeur van het Sloveense bureau voor toerisme is zoals te verwachten was erg opgetogen over de gids die in maart 2020 zal verschijnen. Verwacht wordt dat de toekenning van de Michelinsterren en de beoordelingen zullen dienen als een extra motivatie voor Sloveense topchefs. Voor toeristen kan de gids een leidraad zijn om kennis te maken met een wellicht onbekende keuken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*