MICHELIN Gids Frankrijk presenteert voor het eerst ‘duurzaamheids’-pictogram

De nieuwe MICHELIN gids voor Frankrijk deelt 63 nieuwe sterren uit. Voor de eerste maal zet de culinaire gids chefs in de spotlight die kiezen voor een duurzamere gastronomie. Hun initiatieven worden aangeduid met een speciaal ‘duurzaamheids’pictogram.

Pictogram

De MICHELIN Gids presenteert dit jaar het eerste MICHELIN pictogram dat wijst op chef-koks die zich inzetten voor bescherming van het milieu. Het is beschikbaar voor chef-koks die een Bib Gourmand, bord of ster hebben, en het belicht hun moed en de vindingrijkheid tijdens hun dagelijkse werk. Daarmee kunnen bezoekers van restaurants een keuze maken die past bij hun wensen. De duurzame initiatieven van de eerste chef-koks met deze onderscheiding worden gedurende het gehele jaar uiteengezet en benadrukt op de verschillende platforms van de MICHELIN Gids in de vorm van allerlei content. Het is de bedoeling dat het pictogram ook in de volgende edities van de andere landengidsen komen.

De 2020- selectie voor Frankrijk telt in totaal 628 sterrenrestaurants, verdeeld over het gehele land. Er zijn zoals gezegd 63 nieuwe sterren.  

Drie nieuwe driesterrenrestaurants

Drie restaurants kregen een derde ster. Restaurant Kei, in de Rue du Coq Héron in het 1e arrondissement van Parijs, is de eerste van het rijtje. Na een opleiding bij de grote namen uit de Franse gastronomie, zoals Gilles GOUJON en Alain DUCASSE, toont chef-kok Kei KOBAYASHI (een ware virtuoos op het gebied van smaken) in een intieme ambiance de volwassenheid van zijn talent.

Ook Christopher Coutanceau, van het gelijknamige restaurant in La Rochelle, wordt onderscheiden met drie sterren. De chef-kok, tevens visser, zet zich in voor behoud van diersoorten uit de zee. Hij biedt subliem voedsel uit de zee aan met het grootst mogelijke respect voor de cycli van de oceanen en andere bronnen.

Verder ontvangt L’Oustau de Baumanière, onder de Provencaalse zon, dit jaar de allerhoogste onderscheiding van de MICHELIN Gids. Het restaurant is gevestigd in een hotel in de plaats Baux-de-Provence, een legendarische plek die ooit werd bestierd door Jean-André CHARIAL en deel uitmaakt van de Franse gastronomische geschiedenis. Onder leiding van de Bretonse chef Glenn VIEL, weet de keuken van Ostau de Aumanière een andere dimensie te geven aan de traditionele gerechten van het restaurant.

Dit jaar onderscheidt de MICHELIN Gids Frankrijk 2020 ook een mooie selectie van 11 restaurants met een tweede ster. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*