Michelin gaat haar websites en apps voorrang geven boven de papieren gidsen, aldus internationaal directeur Gwendall Poullennec in een videoboodschap aan chefs op Facebook.
Poullennec beklemtoont daarin dat chefs zich geen zorgen hoeven te maken over de waarde en de betekenis van een Michelinster of Bib Gourmand, en zegt mee te leven met chefs in deze meer dan uitzonderlijke situatie. Uitsluitsel over de toekomst van papieren edities wordt niet gegeven. Het ene sluit het andere niet uit, maar de prioriteit is digitaal.
Door de sluiting van de restaurants is er voor de rode gids minder tijd om zaken te bezoeken. ‘Om toch consistente en eerlijke selecties voor 2021 samen te stellen, richten we ons op de digitale kanalen.’ Michelininspecteurs zitten momenteel immers ook thuis en wachten tot restaurants weer open mogen. ‘Wij weten dat door deze crisis chefs hun creativiteit niet verliezen. Maar niettemin staat de branche voor een enorme uitdaging om weer overeind te krabbelen. Dit zal voor de 32 landen waarin de gids verschijnt, verschillend zijn. Per regio zullen we kijken hoe we weer opstarten. Maar overal helpen we restaurateurs waar we dat kunnen.’ De videoboodschap ziet u hier:
Geef als eerste een reactie