Metro Middelkerke dicht

Horecagroothandel METRO Cash & Carry Middelkerke moest in de eerste week van augustus noodgedwongen de deuren sluiten na een juridisch dispuut met concurrent Aronde. In het vonnis van de ondernemingsrechtbank is sprake van verschillende inbreuken bij METRO.

Juridisch steekspel

In mei vorig jaar opende horecagroothandel METRO Cash & Carry aan de Biezenstraat 28, achteraan het shoppingcentrum van Middelkerke. Al van bij de aanvang waren er juridische steekspelletjes aangespannen door de ietwat verderop gelegen Aronde. Eén van de laatste klachten van Aronde, vertaalde zich in een zesde dagvaarding rond onder andere de vergunning van de parking en de uitbatingsvoorwaarden. Nochtans maakte de uitbater van de elektrozaak die vroeger op dezelfde plaats gevestigd was jarenlang gebruik van die parking. Volgens Vincent Nolf, CEO van METRO werden alle vergunningen rechtmatig verkregen en nooit betwist. De horecagroothandel noemt zich het slachtoffer van een ontspoorde administratieve en juridische heksenjacht, die uitsluitend als doel had om de concurrentie te beperken . Zaakvoerder Frank Dedecker van Aronde, verklaarde aan de pers dan weer dat METRO simpelweg met geen enkele vergunning in orde was, alle regels inzake wetgeving werden aan de laars gelapt. De rechtbank volgde blijkbaar die stelling. Het vonnis van de ondernemingsrechtbank is duidelijk. “Het staat vast dat er een stedenbouwkundige inbreuk is”, staat er te lezen. Het vonnis spreekt ook van “een inbreuk op de eerlijke marktpraktijken”. Als het over vergunningen aankomt dan weet Frank Dedecker alvast waar het over gaat. Zijn plannen voor een vestiging aan De Blauwe Toren in Brugge vlogen na een procedure weg. Door de sluiting zijn een dertigtal jobs in gevaar. Metro stelt nu alles in het werk om zijn klanten een oplossing aan te bieden via de winkels in Wevelgem en Evergem.

Tijdelijk

Bij METRO haasten ze zich om te benadrukken dat dit een tijdelijke situatie is. Ondertussen zoekt burgemeester Jean-Marie Dedecker met zijn schepencollege naar een oplossing. “De bestendige deputatie is dezelfde mening toegedaan als de ondernemingsrechtbank”, zegt de burgemeester. “Ik had het vorige gemeentebestuur al gewaarschuwd vanuit de oppositie dat deze zaak niet correct is verlopen. En nu mogen wij het oplossen. We zullen samen met alle betrokken partijen een oplossing zoeken.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*