Met maar liefst 700 bestellingen geven Belgen de horeca én de zorg een steuntje in de rug

Afgelopen weekend vond #CheersForTheHeroes plaats, een nationaal aperitiefmoment waarbij consumenten aperitief boxen konden bestellen bij hun favoriete horecazaak om op afstand samen te proosten op de helden uit de zorg. Het initiatief is opgezet door verschillende Kortrijkse horeca-ondernemers.

Via het online platform cheersfortheheroes.be, dat kosteloos ter beschikking werd gesteld door Lightspeed, provider van restaurant kassasystemen , hebben 100 restaurants en café’s zich aangesloten bij het initiatief. Uiteindelijk zijn er maar liefst 700 aperitief boxen besteld door de Belgische consumenten. Van iedere bestelde box ging drie euro direct naar verder onderzoek naar infectieziekten. 

Door horeca-ondernemers voor horeca-ondernemers
Het indrukwekkende resultaat van #CheersForTheHeroes is een mooi voorbeeld van het vergaande effect van loyaliteit en solidariteit. Niet alleen benadrukt het de loyaliteit van gasten naar hun stamkroeg of vaste restaurant, maar het laat ook het belang zien van solidariteit tussen horeca-ondernemers onderling. #CheersForTheHeroes is opgezet door horeca-ondernemers voor horeca-ondernemers, en het resultaat is een wijd gedragen actie waar uiteindelijk iedereen – inclusief de zorg – beter van is geworden. Samen staan we sterk geldt meer dan ooit, en nu is dan ook het perfecte moment om naar uw mede-ondernemer te kijken voor een eventuele samenwerking. Ga op zoek naar creatieve manieren om uw concept vanuit een nieuw perspectief te bekijken in combinatie met een ander, en help elkaar verder in deze lastige tijden.

Draag je steentje bij als leverancier
Niet alleen ondernemers onderling, maar ook leveranciers kunnen een bijdrage leveren aan zulke initiatieven. Als de horeca lijdt voelen de leveranciers dat net zo goed, en ook hier geldt: zoek naar creatieve manieren om samen verder te komen. Neem contact op met uw klanten en kijk of er uitdagingen spelen waarbij u hen kunt steunen, of initiatieven waar u aan bij kunt dragen. Een goed voorbeeld hiervan is de support van Lightspeed aan #CheersForTheHeroes: door hen een gratis online platform aan te bieden werd het een stuk haalbaarder om hun initiatief te realiseren.

Wat kunt u betekenen in deze crisistijden? #CheersForTheHeroes laat zien dat als u buiten uw eigen onderneming durft te denken, er hele mooie en succesvolle projecten kunnen ontstaan. Klop vooral eens bij uw mede-ondernemer of klanten aan, en onthoud: samen staan we sterk(er).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*