Mercure Antwerp City Centre heropent met inspiratie van de Antwerpse Zes

Mercure Antwerp City Centre is volledig verbouwd en vernieuwd. Mercure hotels hebben allemaal een eigen verhaal en zijn geïnspireerd door de lokale omgeving. De ontwerpen van De Antwerpse Zes spelen dan ook een grote rol in het design van dit centraal gelegen hotel.

De Antwerpse Zes is een groep modeontwerpers – bestaande uit Dries Van Noten, Ann Demeulemeester, Dirk Van Saene, Walter Van Beirendonck, Dirk Bikkembergs en Marina Yee – die in de jaren 80 afstudeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. Gezamenlijk hebben zij België op de modekaart gezet. Mercure Antwerp City Centre brengt een ode aan het zestal door hun ontwerpen en stijlen in het hele hotel terug te laten komen.

De Antwerpse Zes
“Antwerpse mode staat voor hoge kwaliteit, persoonlijkheid, ambacht en inspiratie. Deze eigenschappen zijn terug te vinden in de kamers, gemeenschappelijke ruimtes en restaurant Lunet. De kleurrijke ingang en de lobby van Mercure Antwerp City Centre zijn geïnspireerd op het werk van onder andere Van Beirendonck. Het handgemaakte meubilair is custom made en de stof die is gebruikt voor de Mercure Wall zien we ook terug in de restaurantstoelen het design van het hotel. Alles binnen dit hotel is geïnspireerd op het hoge niveau van de creatieve scene van Antwerpen; van de lederen wandpanelen en catwalk hallways tot het uitgebreide assortiment van decoratie in de publieke ruimtes. In de 128 ruime kamers springt het werk van Van Noten eruit; het behang is geïnspireerd op zijn lentecollectie uit 2012 en verder is de bekende kleurenreeks Antwerps blauw prominent aanwezig,” Daisy Tucci, Director Sales & Marketing FLI Group.

Lunet en centrale ligging
Het ontbijt van Mercure Antwerp City Centre wordt aangeboden in de binnentuin en bestaat uit een uitgebreid buffet met lokale producten. Het diner wordt geserveerd in het gloednieuwe restaurant Lunet, waar gasten kunnen genieten van een seizoensgebonden keuken en gerechten die zijn gemaakt met zoveel mogelijk lokale ingrediënten. Ideaal na een dag slenteren door Antwerpen. Het hotel ligt heel centraal, om de hoek van station Antwerpen-Centraal en pal aan het stadspark. En mocht je behoefte hebben aan meer mode en design; MoMu Antwerpen ligt op wandelafstand van het hotel! Gasten die voor februari boeken, pakken gelijk Mode 2.021 Antwerpen – Mode/Bewust mee, het heropeningsprogramma van het modemuseum. Tot en met januari 2022 is er een interessante line-up vol tentoonstellingen, openluchtprojecten, stadswandelingen en activiteiten.

Jorrit de Jong is de Area Vice President Europe van de management partner van FLI Group, verantwoordelijk voor onder meer het Mercure Antwerp City Centre. Hij ziet graag dat ook de locals hun weg vinden naar het hotel en heeft daarvoor in Mercure de perfecte partner gevonden: “De magie van Mercure is dat het een merk is waarbij het hotel een unieke eigen uitstraling mag hebben, en niet een gestandaardiseerde look & feel. Daarom kunnen we met Mercure Antwerp City Centre inzetten op die lokale connectie. We willen beweging. We willen dat Antwerpenaren komen eten bij ons restaurant en de spelende kinderen uit het park een ijsje bij ons komen halen.”

Cristina de Oliveira-Frewen, SVP Franchise Operations – Accor Northern Europe: “Wij vinden het erg belangrijk dat ook onze partners de meerwaarde zien in het continu vernieuwen van ons netwerk en dat de kwaliteitskenmerken die bij het merk Mercure horen gewaarborgd blijven. Wij hebben het volledige vertrouwen dat Mercure Antwerp City Centre een hoge aantrekkingskracht heeft voor zowel de zakelijke als de leisure gast die naar Antwerpen af wilt reizen. Wij versterken voortdurend onze positie in België. Accor blijft zich ontwikkelen om zo goed mogelijk aan de wensen van onze klanten te voldoen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*