Meer dan tapas bij Puncho

Wie tot voor enkele maanden ‘Donjon’ en Diegem aan elkaar koppelde kwam uit bij een restaurant en bijhorend hotel. Het hotel is er nog maar het restaurant is nu Tapas Bar Puncho.

Tussen Mechelen en Diegem
De naam Puncho verwijst meteen naar de eerste zaak van Miguel Ska die al 2 jaar ook zijn handtekening zet onder de succesvolle tapas bar in Mechelen. Omdat de naam tapas maar al te veel gelinkt wordt aan een portie bitterballen, gefrituurde mini loempia’s of een commercieel blokje kaas en/of salami werd een andere invulling gegeven aan de Spaanse culinaire traditie. In Mechelen lukt het al enige tijd en Puncho is er niet alleen meer voor insiders. Toen de overname van Donjon in Diegem zich aanbood werd niet lang getwijfeld om de tapas traditie nog meer culinair op de kaart te zetten. In het historische gebouw aan de Broekstraat te Diegem huisde tot voor de corona periode het traditionele maar klasse vol restaurant en hotel Donjon.

Culinaire Tapas
Met de traditie van het klassieke restaurant in het restaurant werd in Diegem de kans gegrepen om het begrip ‘Tapas’ ook een culinaire invulling te geven. Het verleden van de nieuwe locatie en het publiek zijn anders onder de vleugels van vliegtuigen dan onder de Romboutstoren. Vanuit de grotere keuken komen ruimere en verfijndere tapas. Op de eerste zomerkaart staan ondermeer gegrilde pulpo, geserveerd met artichoc, gemarineerde tomaat, aïoli en basilicum of ceviche van zeebaars met limoen, zeezout, koriander, chili en rode ui. Tempura van verse groentjes en patatas bravas mogen dan al eventjes traditioneel klinken, tagliata van rund met rucola, parmezaan en zongedroogde tomaatjes doet denken aan een volledige maaltijd. Een volledige lunchmaaltijd zal dan ook binnenkort aangeboden worden, al was het maar om ook bij de gasten van het hotel de honger te stillen.

Hotel
Naast het restaurant werd ook het hotel overgenomen. Het historisch hotel blijft wel verder bestaan onder de voormalige naam Donjon. De vier kamers stralen zelfs na de laatste renovatie nog steeds een lange traditie uit. Een geschiedenis die terug gaat tot bij de schilder Rubens die er een paar keer zou overnacht hebben. Diegem is te goed gelegen in de Brusselse rand om het hotel niet verder te runnen volgens de nieuwe uitbaters. Bovendien kunnen de beschikbare kamers ook ten dienste staan van klanten die bij Puncho een optreden of festival bijwonen.

Foto by Puncho

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*