Meer dan een sprietje hoop voor Roeselaarse Brasserie Flandria

Nadat de broers Jan-Willem en Louis Pauwelyn andere sectoren opzochten dan de horeca, neemt Enrique Espriet Brasserie Flandria te Roeselare over. Meer dan een vriendendienst maar een bewust verder zetten van een succesverhaal.

Garage restaurant
Eind 2017 bouwden de gebroeders een voormalige autogarage aan de Kermisstraat te Roeselare om tot Brasserie Flandria. Zowel van buiten als van binnen werd het industriële karakter van de voormalige garage behouden, net als de naam. Geen vierwielers meer achter de grote showroomruiten maar eenvoudige gerechten met klasse gebracht. Van fingerfood tot wisselende suggesties met een knipoog naar streekproducten. Vooral bij een jong publiek sloeg de inrichting, het eten en de sfeer goed aan. Na de eerste lockdown raapten de broers de moed nog samen voor een heropening, maar de tweede verplichte sluiting was er teveel aan. Beiden vonden hun werkvoldoening in een andere job en hoopten hun brasserie in andere handen te kunnen geven. De uitgereikte hand van vriend en klant Enrique Espriet werd warm onthaald.

Nachtuitbater
Enrique – ‘Spriete’ is in de streek bekend van café de Commerce op de grens van Hooglede en Staden. Het café werd in korte tijd populair in het nachtleven van Roeselare en omgeving. Ondanks de corona was ook de zomerbar een succes. Sinds het sluitingsuur voor de horeca van kracht is, is De Commerce gesloten. Een nachtcafé openen dat om 23 uur al terug moet sluiten is niet winstgevend aldus Espriet. Het is één van de redenen waarom hij het niet kon laten om het restaurant-brasserie van zijn boezemvrienden over te nemen. De eerste gesprekken waren er de voorbije zomer.

Totaalpakket
De nieuwe uitbater, met koksopleiding, wil in de Kermisstraat te Roeselare absoluut geen kopie neerzetten van zijn succesvol café. De brasserie wil hij absoluut behouden. Geen tea-room of café zoals sommigen reeds bazuinden. Aan het concept wordt er niks veranderd. Van woensdagmiddag tot vrijdagmiddag kunnen klanten er aanschuiven voor een lunch, ’s avonds is de brasserie telkens open van woensdag tot en met zondag. Met de overname denkt de jonge horeca-ondernemer een totaalconcept te kunnen aanbieden. “Wie wil uitgaan kan in De Commerce terecht, wie wil genieten van een gezellig etentje is welkom in Brasserie Flandria.” klinkt het. Wanneer De Commerce terug open gaat is het de bedoeling dat ’Spriete’ na de service in de brasserie de decibels onder controle houdt in zijn café. Tijdens de opstart kan Espriet nog rekenen op de raad en daad van de gebroeders Pauwelyn.


Foto by brasserie Flandria.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*