Meer dan 900.000 euro voor een hotelkamer

De Londense vastgoedinvesteerder Schroders heeft de Amsterdamse en Parijse vestigingen van hotelconcept The Hoxton overgenomen van Sharan Pasricha voor een bedrag van €260 miljoen.

Alleen vastgoed
Sharan Pasricha, oprichter van The Hoxton, heeft het vastgoed van twee van zijn hotels verkocht aan de Londense vastgoedinvesteerder Schroders Capital. Het gaat om The Hoxton Amsterdam (111 kamers) en The Hoxton Parijs (172 kamers). Met de transactie is een bedrag van €260 miljoen gemoeid. Dat komt neer op €919.000 per kamer. Beide hotels blijven wel onder management van Ennismore. Dat is het bedrijf wat Pasricha oprichtte en waar hij nu mede-ceo van is nadat Ennismore in 2021 een joint venture aanging met Accor.

No-nonsense
Pasricha startte The Hoxton in 2006 in Londen. Inmiddels zijn er 13 vestigingen in de VS en Europa, waaronder vier in Londen. Het eerste Hoxton hotel buiten Londen opende in juli 2015 aan de Amsterdamse Herengracht. Het hotel met 111 kamers over vijf verdiepingen kenmerkt zich door een de no-nonsense mentaliteit. Ongeacht het kamertype krijgt de gast van The Hoxton een koelkastje gevuld met verse melk en mineraal water en een uur lang gratis telefoneren. In de ochtend is er voor alle gasten een ‘breakfast bag’ met granola, yoghurt, jus d’orange en een banaan. Verder is er ook ‘The Apartment’, een verzameling van vijf verschillende ruimtes en een centrale keuken met gevulde koelkast voor bezoekers. Flexwerkers, creatievelingen en buren kunnen hier neerstrijken voor een zakelijke afspraak, kop koffie of brainstorm. In de avonduren tovert ‘The Apartment’ om in een bar voor events of private dinners. Gestoeld op hetzelfde principe opende midden 2017 Hoxton Parijs. In oktober 2022 werd bekend dat Pasricha de exploitatie van het Amsterdamse Lloyd hotel overneemt. Dat hotel opent komend voorjaar als een tweede Hoxton in de stad.

Miljoenenstad Amsterdam
Voor Schroder Capital is het de tweede overname van een luxe hotel in Amsterdam in korte tijd. In november nam de investeerder al het belang van Accor in het pand van Sofitel Legend The Grand over voor €110 miljoen.
Foto The Hoxton Parijs

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*