Medailles en ambassadeur voor Belgische wijnen

De Vereniging Vlaamse Sommeliers (VVS) organiseert jaarlijks de wedstrijd ‘Beste Belgische Wijn’. De editie van 2019 was opnieuw een hoogtepunt voor de Belgische wijnbouw. Bij deze editie werden 180 wijnen van 46 verschillende domeinen geproefd. De deelnemende wijnbouwers, vertegenwoordigen 82,5% van de totale Belgische productie in 2018. (1.636.000 liter). De medaillewinnaars en hun wijnen werden gisteren voorgesteld en geproefd tijdens een happening van de Belgische wijnen in Chef’s Place/ Wines & Spirits.

52 Medailles
De blindproeverij ging door in Hotelschool Ter Groene Poorte te Brugge op woensdag 18 september waar de organisatie van de Beste Belgische Wijn opnieuw te gast was. De proefpanels selecteerden 18 bronzen medailles, 16 zilveren medailles en 18 gouden medailles.
Heel wat medailles dus met de best of all werd Domaine du Chant d’Eole.

Belgische Wijnambassadeur

Sinds 2013 verkiezen de wijnbouwers, ondergebracht in de VZW Belgische wijnbouwers, jaarlijks de “Belgische Wijn-ambassadeur”. De sectorvereniging wil met de prijs een persoonlijkheid eren die zich het voorbije jaar inzette voor de Belgische wijnbouw. Tijdens de eerste editie was deze eer weggelegd voor toenmalig Minister van Landbouw Kris Peeters. In de daaropvolgende jaren werden José Lemahieu, oprichter van de Vereniging voor Vlaamse Sommeliers, Michel Wuyts, Alain Bloeykens, Johan Verhoeven en Gido Van Imschoot aan de lijst toegevoegd. Sinds gisteren prijkt daar ook de naam van Gianluca Di Taranto bij.
De sommelier van het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane werd eerder dit jaar al verkozen tot beste sommelier van België. In Gent kreeg hij lof toegezwaaid voor zijn durf om Belgische bieren op de kaart te zetten en aan de klanten aan te bevelen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*