Mechels Capusteen wordt grillrestaurant

Het kasteeltje Capusteen in Nekkerpoel, Mechelen, ziet er nu nog uit als een onafgewerkte bouwwerf maar het is de bedoeling tegen de zomer er restaurant Ember te openen. Het is het initiatief Zino Jacobs en Arthur Doppee

Voetbal op de Grill
Zino Jacobs is in Mechelen (en daarbuiten) gekend als de zoon van Jean-Pierre Jacobs van restaurant Martinique die acht jaar terug om het leven kwam bij een ongeval in Keerbergen. Na de dood van zijn vader zette Zino het restaurant op de Korenmarkt nog enkele maanden voort. Maar werken en leven op de plaats waar zijn vader bekendheid verwierf viel hem zwaar. Maar stilzitten deed hij alles behalve. Nu nog is hij chef kok voor de loges van KV-Mechelen. Dat doet hij samen met zijn souschef en culinaire spitsbroer Arthur Doppee. Toen ook de loges van het voetbal dicht moesten werd catering Z opgericht met nadruk op gegrilde gerechten. Beide jonge kooktalenten willen heel binnenkort, gastronomische gerechten van de grill serveren in hun eigen restaurant.

Kasteelheren
Vroeger dan gepland kregen de plannen van beide koks een concrete invulling toen het kasteel Caputsteen in de Caputsteenstraat te huur kwam. Hoewel er nog andere opties waren voor de invulling van het kasteel, wou ook de eigenaar er liefst van al een restaurant in. De bedoeling is om midden juni de eerste klanten te laten proeven van echte grill gerechten. Nu al spelen beide koks met vuur maar dan als catering bij mensen thuis.

Hete kool
Ember is de Engelse benaming voor gloeiende kool. De koks zijn er dan ook van overtuigd dat alles wat van de grill komt een andere smaak heeft dan wanneer hetzelfde gerecht in de pan gebakken wordt. Aan een vaste kaart wordt nog gewerkt maar groenten en vis zullen naast vlees zeker op het rooster terecht komen. Zoals de plannen er nu voor liggen zal er gewerkt worden met menu’s van vijf tot gangen en enkele à la carte suggesties. Dat echter steeds op een gastronomisch niveau. Buiten komt er een houtoven om pizza’s te bakken. Die zal gebruikt worden voor de share food zoals fancy pizza’s en pasta in de overdekte bar. In de tuin komt er een serre om bloemen te kweken voor op de tafels en kruiden voor op de gerechten.

Foto: KV Mechelen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*