McCain neemt Scelta Products over

McCain Foods heeft Scelta Products, Nederlands producent van diepgevroren snackproducten op basis van groenten, overgenomen. Hiermee wil McCain waarde toevoegen aan haar groeiende business in plantaardige hapjes en snacks.

Tussen Canada en Zeeland
Scelta Products, met hoofdkantoor in het Nederlandse Kruiningen, staat al meer dan 22 jaar aan de basis van innovatie in de industrie van diepgevroren plantaardige snacks. De firma stopt champignons, broccoli, wortel, bloemkool en uien in een knapperige coating. De groenten worden bestoven in een dun laagje bloem, zout en andere smaakstoffen zoals knoflookpoeder. Er kunnen honderden verschillende smaken worden geproduceerd. De groenten vervolgen hun weg op de lopende band om te verdwijnen onder een laagje beslag, een laag paneermeel, nog een laag beslag en een extra laag paneermeel. Die dubbele laagjes maken het product extra knapperig. Een van de mogelijkheden is om bier toe te voegen aan de batter om zo een “Bier Battered product” te produceren. Daarna wordt elk product snel ingevroren en ingepakt voordat het zijn weg vervolgt naar de klanten.

Van vrienden tot naamgenoten
McCain en Scelta Products zijn al 13 jaar zakenpartners, hebben een gemeenschappelijke klantenbasis en delen als familiebedrijven dezelfde normen en waarden. In de loop van komend jaar zal Scelta Products als naam overgaan in McCain. De productiefaciliteiten van Scelta Products in Kruiningen en Yerseke en de fabriek in aanbouw in Rilland zullen worden geïntegreerd in het productienetwerk van McCain. Hierdoor wordt een grotere productiecapaciteit gecreëerd om de wereldwijde groei van diepgevroren snackproducten op de Europese en internationale markt te versnellen. Scelta Mushrooms, medeoprichter van Scelta Products en al meer dan 20 jaar het verkoopkantoor voor de internationale markt, zal zich uitsluitend gaan richten op haar champignons-activiteiten.

Plantaardige snackproducten
McCain wil blijven investeren en met deze overname groeien om capaciteit toe te kunnen voegen aan zijn Europese productie- en verkoopteams, aldus het bedrijf. Bij McCain zien ze veel groeimogelijkheden voor de productie van diepgevroren hapjes en snacks in Europa, Groot-Brittannië en op de wereldwijde markt. De capaciteitsbeperkingen waarmee Europa op dit moment wordt geconfronteerd hielden echter het groeipotentieel tegen. Met de overname van Scelta Products wil men deze beperkingen doorbreken. Door te investeren in innovatie, vermogen en capaciteit zal McCain zijn verdere groei stimuleren en zijn leiderschap op de wereldwijde markt voor plantaardige snackproducten versterken.

Van Geloven
De overname brengt met zich mee dat McCain Foods een geïntegreerde Europese businessunit voor hapjes en snacks gaat oprichten. Deze businessunit zal de Benelux-markt bedienen onder de merken van Van Geloven (dochter van McCain Foods) vanuit het huidige team van Van Geloven. Via het Europese en internationaal verkoopnetwerk van McCain wordt een internationaal hapjes- en snackassortiment verkocht als McCain Foods. Jan Aaltzen Linde, huidige Managing Director bij van Geloven zal de businessunit leiden.

Juiste beslissing
Jos Koster en Wilco Boone, medeoprichters van Scelta Products zijn ervan overtuigd dat met de toevoeging van hun producten, hun managementteam en de werknemers McCain een goede positie heeft om de groei van de markt voor plantaardige hapjes en snacks te stimuleren. Tegelijkertijd zal het bedrijf zijn dienstenaanbod uitbreiden om nog beter te voorzien in de behoeften van klanten en consumenten in Europa en daarbuiten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*