Maximiser l’hygiène, minimiser l’impact CO2

Tork biedt nu een range CO2 neutrale dispensers voor de gehele levenscyclus (van materiaal tot einde levensduur). Deze range, bestaande uit 27 dispensers, werd al CO2 vrij geproduceerd middels het gebruik van gecertificeerde hernieuwbare elektriciteit. De resterende CO2 van de gehele levenscyclus (materiaal, gebruik, afval) is nu gecompenseerd in samenwerking met de gecertificeerde instantie ClimatePartner.

Hiermee kunt ook u uw CO2-impact verlagen, terwijl er geen concessies gedaan worden aan hygiëne.

Daarnaast hebben deze dispensers extra voordelen zoals de reductie van het gebruik tot maximaal 40% en bieden wij nu een recyclingservice aan voor Tork dispensers samen met ‘Close the Loop’ waarbij ze geheel circulair worden verwerkt tot nieuwe dispensers.

Uniek is ook dat de compensatie van CO2 niet gebeurt met ‘standaard’ compensaties middels het planten van bomen. Wij kiezen ervoor om met een gecertificeerde partner te werken en te investeren in projecten die zowel CO2 compenseren als ook extra steun bieden aan de lokale bevolking. Hiervoor werken wij samen met ClimatePartner en investeren in schoon drinkwater en hygiëne voorlichting in Indonesie, in zuinige kookstoven en zonne-energie in India en in het beschermen van een orang—oetan reservaat in Cambodja met ook ondersteuning van de lokale bevolking met een bibliotheek en lesmateriaal. Daarnaast investeren we in een extra project met de PlasticBank die mensen plastic afval laat inzamelen van stranden en straten in ruil voor o.a eten en kleding.

Deze dispensers werken samen met de diverse Tork papier en zeepproducten die voorzien zijn ecolabels en vele andere duurzame certificaten. Hierdoor kunnen we onze klanten maximale hygiëne bieden met een minimale impact op de natuur.

Meer weten? Klik hier of bezoek ons op de Horeca Expo in Gent (stand 1520)

Soyez le premier à commenter

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée.


*