Maurice Caerdinael – oud-eigenaar van Le Sanglier des Ardennes – is overleden

Op zaterdag 1 juni overleed op 81-jarige leeftijd Maurice Caerdinael, een van de grote chefs in de Belgische horeca, en vader van meester-kok Frédéric Caerdinael.

Maurice Caerdinael, geboren te Antwerpen op 1 november 1937, was met zijn restaurant Le Sanglier des Ardennes in Durbuy tot ver buiten onze grenzen erkend. Vele Belgische en internationale persoonlijkheden, zelfs uit Japan, zijn lange tijd uitdrukkelijk naar Durbuy gegaan om in Le Sanglier des Ardennes te gaan proeven van de emblematische keuken en het lokale wild, bereid in de grote traditie door de meester. Maurice Caerdinael was onderscheiden als Ridder van de Leopoldsorde en was mede-oprichter van de 33 Meesterkoks van België. Zo had hij zijn prestigieuze hotel-restaurant verheven tot de rang van de beste huizen in het zuiden van het land. Zijn zoon Frederic had de teugels van het bedrijf overgenomen en verkocht het in 2017 aan zakenman Marc Coucke. Frédéric was en is nog steeds lid van de Vereniging van Meesterchefs van België. Maurice Caerdinael werd begraven op dinsdag 4 juni.