Matthieu Beudaert heropent Table d’Amis

Na een ‘even uit’ periode heropent Matthieu Beudaert zijn restaurant Table d’ Amis in Kortrijk. Ook nu weer wil de chef de gastronomische kaart trekken.


Leertijd
Met een Michelinster en een score van 17 op 20 in de Gault-Millau was Table d’Amis tot voor 2 jaar een echte culinaire topper. Ondanks het succes en de vele positieve reacties besloot de kok er toch mee te stoppen. Helemaal onderduiken deed de kok niet. Er was, en is, zijn wekelijkse column in de weekendbijlage van De Tijd, het tijdelijk project La Bicicletta en vooral enkele bezoeken aan Italië. Door zijn columns leerde hij nieuwe verbanden zien tussen kunst en gastronomie. Maar de grote goesting om terug aan de slag te gaan op een hoger culinair niveau kwam er na een bezoek aan het Italiaanse restaurant Reale van chef Niko Romito.


Kennis en ervaring
Van een sterrenrestaurant wil Beudaert (nog) niet spreken. Bij de heropening van zijn restaurant neemt Beudaert zijn ervaring uit het verleden en zijn opgedane ervaring uit de tussenperiode mee. Wat voorop staat is kwaliteit bieden en zorgen voor tevreden klanten. Ondertussen weet de chef naar eigen zeggen dat gastronomie niets te maken heeft met uitgebreide zaalbrigades, kaviaar en tafellinnen. Lekker eten moet ook ‘goed’ eten zijn waarbij emoties overbrengen en connecties tussen mensen belangrijk zijn. Niemand zal het hem kwalijk nemen dat de kaart en zelfs het restaurant er iets anders zal uitzien. Hij neemt het beste uit het verleden mee en weet dat de marges klein zijn maar door zijn reeds opgedane kennis kent hij de valkuilen.


Vrouwelijke Pizza
Ondertussen is zijn vrouw Sofie Delbeke klaar met Pizzeria Sofia, een eigen project. La Bicicletta was een fantastische inspiratiebron voor het nieuwe idee van Sofie. Maar tijdens de tweede lockdown vertrok ze naar Napels om er aan de Pizza Napoletana Verace Academie de kneepjes van het vak te leren. Na enkele verbouwingswerken en het metselen van een authentieke Napolitaanse houtoven, knalt de pizzeria van Sofie enkele dagen na het restaurant begin oktober uit de startblokken. Eveneens aan het Sint-Maartenskerkhof 8 in Kortrijk.

Foto by La Bicicletta

1 Comment

  1. Het zal heel moeilijk worden , de BTW terug naar omhoog , heel moeilijk met perdoneel , de kosten liggen veel te hoog + de belastingen ,bijna geen winst , daarom zijn er zoveel die sluiten , Ministers hebben geen respect voor hardwerkers in de horeca . Mvg

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*