Mastercooks van België stellen Pierre Wynants Trophy voor

Ter gelegenheid van hun algemene vergadering die vandaag in Brussel werd gehouden, hebben de Mastercooks de opening van de inschrijvingen voor de befaamde Pierre Wynants Trophy -The Belgian Star aangekondigd. De wedstrijd verloopt in twee fasen: een voorselectie op basis van dossiers en recepten en een finale die in het openbaar wordt gehouden, in Gent, tijdens de volgende editie van HorecaExpo, op 23 november. Deze wedstrijd wordt om de twee jaar georganiseerd door de Mastercooks onder het voorzitterschap van hun lid Pierre Wynants. De winnaar zal België het jaar na zijn overwinning vertegenwoordigen op de internationale Global Chefs-wedstrijd.

Elke professionele kok met de Belgische nationaliteit of die al 5 jaar in een Belgisch restaurant werkt, kan zich inschrijven voor de wedstrijd.

De kandidaten moeten 2 recepten schrijven, één voor een hoofdgerecht met grijze garnalen en ‘Belgische’ garnituur en één voor een zoete lekkernij of fingerfood met chocolade. Vragen naar informatie en naar het reglement én inzendingen kunnen tot 31 juli 2022 per e-mail worden gestuurd naar secretary@mastercooks.be.

De jury beslist op basis van de ontvangen schriftelijke recepten, vergezeld van kleurenfoto’s van de gerechten. Deze leesjury bestaat uit de Mastercooks Pierre Wynants, Frank Fol, Freddy Vandecasserie, Alain Deluc, Jo Nelissen en Daniel Molmans. De aldus geselecteerde finalisten zullen het tegen elkaar opnemen in teams bestaande uit een kandidaat-chef, zijn assistent, een sommelier en een coach.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*