Mastercooks krijgen versterking van vijf nieuwe meesterchefs

The Mastercooks of Belgium hebben er vijf volwaardige meesterchefs bij. Verder heeft de vereniging 8 nieuwe kandidaat-leden op de lijst gezet en 8 nieuwe Young Masters. Dit alles werd voorgesteld op de Algemene Vergadering van maandag 13 mei.

Nieuwe Mastercooks

De nieuwe Mastercooks werden in 2017 aanvaard als kandidaten en mogen zich nu volwaardig Meesterkok van België noemen. Het gaat om: Jean-Pierre Gascoin (Toucan-Sur-Mer, Brussel), Patrick Gobert (Traiteur Patrick, Knokke), Cyril Jolivet (Toucan Brasserie, Brussel), Frédéric Picot (La Villa du Hautsart, Mélin) en Joris Wils (De Repertoire, Herentals).

Nieuwe burelen

Bij Excellis in Evere zijn de nieuwe burelen van de koksvereniging gevestigd en zullen voortaan ook de bijeenkomsten van de Mastercooks worden georganiseerd. Om dit te markeren werd aan de voorgevel van het gebouw het officiële plakkaat van ‘The Mastercooks of Belgium’ ingehuldigd.

Enkele cijfers

De Vereniging van Mastercooks of Belgium telt nu 176 leden, waarvan 22 The Young Masters, 14 kandidaat-leden, 80 restaurants, 15 traiteurs, 3 brasseriën, 7 ‘specialisten’, 26 ereleden en 8 ambassadeurs.