Martin’s Hotels naar Tervuren

De langverwachte herontwikkeling van de historische Panquin-site in Tervuren kan eindelijk van start gaan. Het gaat om een totaalproject, waarbij niet alleen wordt ingezet op wonen en werken, maar ook de horeca en toerisme een boost geven met een boetiekhotel en het bijhorende restaurant.

Militaire geschiedenis

De geschiedenis van de site gaat terug tot 1750 toen in opdracht van Karel van Lorreinen (Karel van Lotharingen) gestart werd met het bouwen van een prachtig hertogelijk kasteel met mooie omliggende tuinen. Het domein besloeg toen een oppervlakte van 4 ha. Na verschillende (militaire) functies verlieten in 2014 de laatste militairen de gebouwen en ontstond er een nieuwe toekomst voor het historisch complex. Vanaf het voorjaar van 2021 start ION met de bouw- en restauratiewerken op de 3,7 hectare grote voormalige militaire site. Samen met PMV voorziet de ontwikkelaar verscheidene functies op deze unieke ligging. Zo verrijzen er vier appartementsgebouwen, samen goed voor 107 wooneenheden, een 4-sterren boetiekhotel, 1.000 vierkante meter ruimte voor diensten en een publieke randparking met 80 staanplaatsen.

Erfgoed hotels

Martin’s Hotels, de hotelgroep met 14 vestigingen die naam en faam heeft gemaakt met de exploitatie van erfgoed panden zal zich vestigen in de voormalige Orangerie en het Hoefijzercomplex. Het gaat om beschermde gebouwen die in 2004 officieel erkend werden als monument. De projectontwikkelaar zal ze restaureren, alvorens de hoteluitbater er in trekt. De ligging, naast het bekende Park van Tervuren, op een steenworp van het centrum maar ook de nabijheid van Brussel konden John Martin overhalen om op deze erfgoed locatie een hotel te openen.

2023

Naast de 108 kamers, voorziet het boetiekhotel ook polyvalente ruimtes, een aantal vergaderzalen, een wellness, een lobby, een bar en restaurant met ruim terras, in totaal goed voor ongeveer 9.500 vierkante meter. De hotelgasten zullen tevens comfortabel kunnen parkeren in een ondergrondse parking. De faciliteiten en diensten van het hotel zullen erop voorzien zijn om elke gast een perfecte hotelervaring te bieden in een erfgoedkader. Van de individuele zakenreiziger, de city-tripper tot een bedrijf voor een event, ook in Tervuren zal alles aanwezig zijn voor een verblijf met geschiedenis. De eerste bewoners van de vernieuwde Panquin-site zouden in 2023 hun intrek kunnen nemen. Het Martin’s hotel plant ongeveer gelijktijdig zijn deuren te openen.

Foto:Toerisme Tervuren

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*