Mark Vanmoerkerke gaat exclusief onderhandelen voor Oostendse Thermae Palace

Zoals we reeds hadden voorspeld in ons magazine Hotel Business, heeft het nieuwe Oostendse stadsbestuur onder leiding van burgemeester Bart Tommelein, redelijk snel de knoop doorgehakt, en worden er exclusieve onderhandelingen opgestart met Mark Vanmoerkerke voor de renovatie van het Thermae Palace Hotel, trouwens de enige kandidaat met een heel goed voorbereid plan voor dit Oostendse icoon.

Het indrukwekkende hotel is eigendom van de stad en van de Vlaamse overheid, en Mark Vanmoerkerke had reeds enkele jaren terug aangekondigd zwaar te willen investeren om het hotel zijn oude glorie terug te geven. Alleen lag het oude stadsbestuur (olv krijgt SP-A
burgemeester Johan Vande Lanotte die geen vriend was van de familie Vanmoerkerke), dwars. Vanmoerkerke (ex-Sunair, ex-Sunparks) had aangekondigd 75 miljoen euro op tafel te leggen, met o.a. een nieuwe wellness en een zestigtal residenties in het hotel, in functie van de rendabiliteit. De twee gekende andere kandidaten die zich hadden aangemeld (de Mechelse bouwgroep Willemen en het Britse CHB) worden dus niet weerhouden.