Marc Coucke wil grote hotelgroep

Alychlo, het investeringsbedrijf van Marc Coucke, heeft 50 procent van de OKU Leisure Group over gekocht van Westfort Capital Limited, een Londens fonds dat gespecialiseerd is in hotelvastgoed. Daarmee kan de Oost-Vlaamse ondernemer zich mede-eigenaar en uitbater van de twee luxueuze hotelresorts noemen.

Internationale ambitie
Door deze participatie krijgt de leisure portefeuille van Coucke een internationale dimensie. Eerder al investeerde Alychlo, de investeringsmaatschappij van Marc Coucke, in hotel-restaurant Sanglier des Ardennes, La Reserve in Knokke en WP Hotels & Events te Blankenberge. De zakenman gelooft sterk in de synergie die in een grote hotelgroep kan ontstaan, volgens een persbericht. Zo ziet Coucke onder meer kennis uitwisseling tussen zijn verschillende hotels of zelfs samenwerking op gebied van personeel. “OKU is in korte tijd uitgegroeid tot een absolute referentie in de hotelsector”, zo staat er verder te lezen. “Luxe en duurzaamheid gaan er hand in hand. Met succes, want recent werd OKU nog uitgeroepen tot beste hotel van de Balearen. OKU is hip en trendy.” Coucke is naar eigen zeggen “op slag verliefd geworden” op het concept. “De beleving is er top en duurzaamheid wordt er bijzonder hoog in het vaandel gedragen.”

Uitbreiding
OKU Leisure Group heeft momenteel twee hotels in het portfolio: OKU Ibiza en OKU Kos (voormalige Casa Cook hotels). De hotels tellen respectievelijk 189 en 100 kamers. Naar de toekomst toe plant OKU Leisure Group 5 nieuwe projecten, en mikt de hotelgroep op termijn op minimum 15 locaties. “Daarvoor worden binnen en buiten Europa verschillende nieuwe locaties geanalyseerd, zowel met eigen vastgoed, als met enkel uitbating, als met een franchise-model”, luidt het.

OKU
OKU, is afgeleid van een Japans concept dat “innerlijke ruimte” betekent. En dat is in de huidige hotels al terug te vinden. de Bij de OKU Hotels draait alles rond het creëren van een ontspannen en soulvolle omgeving voor de gasten om te ontspannen, gelijkgestemde mensen te ontmoeten of te genieten van hun eigen privé-heiligdom in stijlvolle ruimtes die modernistisch design combineren met lokale flair. De hotels combineren het beste van de lokale en internationale cultuur, eten en drinken. De hotels op Ibiza en Kos tonen het beste van modern boheems design in combinatie met flair aan het strand. Natuurlijke texturen in combinatie met lokale steen en hout, creëren uitnodigende privéheiligdommen en heerlijke gemeenschappelijke ruimtes. Voor het eten en drinken wordt samengewerkt met lokale wijngaarden, boerderijen en vissers om lokaal geproduceerd en internationaal geïnspireerd voedsel te bieden met waar mogelijk het farm-to-fork principe. De spa- en wellnessruimtes zijn een kernonderdeel van het leven bij OKU. Dagelijkse yoga- en pilateslessen aangevuld met internationaal opgeleide spa-therapeuten, lokale ingrediënten en aloude technieken zorgen er een verkwikkende en revitaliserende sfeer.
Foto: by OKU leisure

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*