Make over voor Kokorico

“Opgepast vliegtuig van rechts op de weg !!!” . Het is een persoonlijk grapje dat blijft aanslaan wanneer ik van Eeklo naar Gent langs de N9 meerij met iemand. Die vlieger staat al jaren op de parking van discotheek Kokorico in Zomergem. Het is één van de weinige grote discotheken die de tand destijds heeft overleefd. Blijven investeren blijkt de succesformule zijn.

Zaakvoerders Roger Kerremans en zijn vrouw Sabine van de Broeck willen hun gasten opnieuw een wow-gevoel bezorgen en pompen daarvoor 1 miljoen euro in hun dancing. Roger en Sabine weten waarover ze praten. Hij stond mee aan de wieg van de legendarische Zillion in Antwerpen en bouwde danstenten tot in Riga en Sint-Petersburg. Eind mei heropenen ze in Schepdaal de legendarische discotheek The Lord onder de naam Club Umani, die regelrecht uit Ibiza lijkt overgevlogen. Als Club Umani start, gaat de Kokorico tijdelijk dicht voor een grote make-over.

Show

“Klanten moeten het gevoel krijgen dat ze Kokorico totaal niet meer kennen”, verantwoord Kerremans zijn plannen. Bij een vorige verbouwing werd de elektriciteit, klankinstallatie en koeling vernieuwd. Nu komen er nog meer showelementen. De blikvanger wordt een nieuwe lichthemel. “Die hebben we ooit getekend voor een megadisco in Moskou, een deal die uiteindelijk niet doorging. Daarnaast komen er grote takels in het plafond, zodat we makkelijk kunnen ‘verbouwen’ en met een ander decor kunnen uitpakken. Er komen nieuwe dansliften, drie kilometer ledlichten die synchroon meebewegen met de verlichting in de danskuip en grote beeldschermen.”

Toekomst

Over de toekomst van discotheken is de zaakvoerder vrij optimistisch . “Alleen zij die sluiten komen in het nieuws,zij die wel goed draaien daar wordt niet over gesproken daar wordt gedanst. Net zoals veel zaken komt alles terug. Wellicht niet de gouden jaren zoals vroeger maar er zal altijd nood zijn aan een goed uitgangsleven.” weet Roger Kerremans af te lezen uit zijn glazen discobol.