Maître en Barista Meesterschapwedstrijden

Vanaf de editie 2023 zal Fetam niet één maar twee laureaten bekend maken van zijn Meesterschapswedstrijden. Voor de zevende opeenvolgende jaargang zal het gaan over “ Eerste Maître d’Hotel van België 2023” en voor de allereerste keer “ Eerste Barista van België 2023”.

Eerste Maître d’ Hotel
De Gastronomische Club Prosper Montagne vzw organiseerde in het verleden de wedstrijd voor de titel van “Eerste Maître d’ Hotel van België”. Vanaf de titel eerste Maître d ’Hotel van België 2022 wordt deze wedstrijd georganiseerd door Federation of Table Masters. Deze wedstrijd is officieel erkend door het Ministerie van Middenstand als meesterschapswedstrijd volgens de wet van 13 mei 2009. Om deel te nemen moet de kandida(a)t(e) op Belgisch grondgebied werkzaam zijn en voldoen aan de in het reglement opgenomen punten. De kandidaten zullen beoordeeld worden op de nodige vakkennis voor een Maître d’ hotel. Daarbij hoort: kennis & attitude rond, gasten onthalen en begeleiden, klachtenbehandeling, productkennis (zowel dranken als grondstoffen/gerechten) en serveermethodes. Dit in de 3 landstalen alsook het Engels. De geselecteerden voor de halve finale die plaats zal vinden in de lokalen van Sligro-ISPC Antwerpen op 17/10/2022 zullen schriftelijk door Fetam vzw op de hoogte gebracht worden. Na deze halve finale zullen de finalistenter plaatse bekend gemaakt worden. De finale zal doorgaan op 13/03/2023. Een ceremoniële prijsuitreiking en bekendmaking gebeurt op de ‘Dinner Evening by Fetam’ op maandag 20/03/2023 in de salons van Domaine de la Blommerie in Moeskroen. Inschrijvingen moeten binnen zijn vóór 3 oktober.
Barista
Na overleg met het Ministerie en vzw Fetam werd beslist vanaf de editie 2023 ook een wedstrijd te organiseren voor de titel ‘Eerste Barista van België’ een officiële Meesterschapswedstrijd erkend door de Minister bevoegd voor Middenstand bij wet van 13 mei 2009 en toevertrouwd aan vzw Federation of Tablemasters. Om deel te nemen moet de kandida(a)t(e) op Belgisch grondgebied werkzaam zijn en voldoen aan de in het reglement opgenomen punten. Kandidaten zullen beoordeeld worden op de nodige vakkennis voor een Barista. Zoals bijvoorbeeld: kennis & attitude rond, gasten onthalen en begeleiden, klachtenbehandeling, productkennis (zowel dranken als grondstoffen/bereidingen ) en, serveermethodes. Dit in onze 3 landstalen alsook het Engels. De wedstrijd verloopt in verschillende fasen. Vooreerst is de inschrijving via de site + schriftelijk inschrijven via de site met bijlagen zoals motivatie brief, voorstellingsfilmpje, met welke machines werk je, welke koffie’s hebben je voorkeur, hoe zie je de koffiewereld binnen 10 jaar, pasfoto, curriculum vitae, alle coördinaten enz… . Inschrijven moet gebeuren vóór 01 oktober. Op 10 oktober zal de halve finale plaats vinden in Dendermonde, plaats en uur zullen later bekend gemaakt worden.
De site
Uitleg en reglement zijn te raadplegen op de site van Fetam. Wedstrijden worden voorafgegaan door een pre-selectie gevolgd door een halve finale om uiteindelijk de vier finalisten voor te stellen. Zowel voor deelname aan de Maître d’Hotel wedstrijd als voor de Barista wedstrijd kan u zich inschrijven via de website van Fetam waar ook gedetailleerde informatie te vinden is: www.fetam.eu

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*