Restaurant Business, Hotel Business, Catering & Grootkeuken, Café & Bistro en Frituur & Snack online

Eerstdaags krijgt u als horecaondernemer een of meerdere van onze magazines in de bus. Veel interviews, reportages, trendartikels, die u via de verschillende links in onderstaande tekst, nu reeds kan lezen.

In Restaurant Business vertelt de visionaire chef en culinaire duizendpoot Sam D’Huyvetter over de ontwikkeling van zijn restaurantconcepten. Verder pleit Joachim Boudens van Hertog Jan Restaurant Group voor een verdere professionalisering van de gastronomiesector, en meer aandacht voor een doelgerichte marketing.

Technologie speelt een steeds belangrijker rol, waarbij online reserveringssites restaurants extra winst kunnen opbrengen, een thema om goed te volgen. Verder hebben wij het ook over het komende verkiezingsjaar 2024, waarop ook de horeca zich best goed voorbereid, ifv lokale horecabeleidsplannen. Andere thema’s in Restaurant Business zijn Hygiëne & schoonmaak, de opkomst van de Spaanse keuken, de vakbeurzen Heimtextil en Ambiente (allebei in het Duitse Frankfurt), en natuurlijk ook – dichterbij – Horeca Expo.

In Hotel Business brengen we uitgebreide interviews met Yves Fonck (Vice President Operations Accor Benelux) en Louis Claes (GM Yust Group), en gaan we op bezoek bij het futuristische hotel VOCO Brussels City North bij Living Tomorrow in Vilvoorde, het goednieuwe Cobergher Hotel in Kortrijk, het al even nieuwe Adagio Acces aan de Dampoort in Gent, het Antwerpse boetiekhotel Flora, The Hoxton aan de Brusselse Kruidtuinwijk, familiehotel Memlinc te Knokke, enz. We gaan ook langs bij B&B Allegamba’s Goed in Aartrijke, en de nieuwste jeugdherberg van het land die zich bevindt in Esch-sur-Alzette.

Wat food&beverages betreft, kijken we binnen bij The Domenican in Brussel, met het nieuwe f&B concept dat zij ontwikkelden, en analyseren wij de evolutie van de ontbijtconcepten, waar variatie én duurzaamheid centraal staan. Qua technologie is er aandacht voor digitale bewegwijzering en narrowcasting in hotels.

Café & Bistro brengt een analyse van de evolutie van het aantal drankgelegenheden tijdens het voorbije decennium, waarbij –  aangestuurd door een wijzigend consumentengedrag – een verschuiving vast te stellen valt naar eetcafés en bistro’s. Ook Benny Van Hecke, de auteur van ‘Originele Cafés in Vlaanderen’ stelt vanuit zijn decennialange ervaring dat het caféleven moet worden heruitgevonden, waarbij het creëren van beleving daarin een belangrijke rol speelt. Hoofdredacteur Geert Van Lierde brengt in een aantal artikels een ode aan de trappisten en enkele trappistencafés.

Catering & Grootkeuken brengt een reportage over de fonkelnieuwe centrale keuken van Belgomeals & Agape, maar liefst 5000 m² groot, en goed voor 18.000 maaltijden per dag en een investering van 5 miljoen euro. In een ander artikel lichten wij de catering in zorginstellingen toe, die een serieuze uitdaging blijft, en waarbij steeds meer culinaire diëtisten ingeschakeld worden. In de zorginstellingen met een snel vergrijzende bevolking, is er ook steeds meer nood aan ‘fingerfood’, kleine hapjes die uit de hand kunnen worden gegeten, meer specifiek door mensen met dementie.

Zeer leerrijk is het artikel met als titel ‘De pot schaft niet wat we denken’. Daaruit blijkt dat de nutriënteninschatting van maaltijden in de zorg (en uiteraard ook daarbuiten) meestal een overschatting is. De realiteit is bovendien moeilijk voorspelbaar doordat er heel veel factoren meespelen en de veranderingen tijdens bereiding en bewaring verschillen per voedingsmiddel én naargelang de gebruikte techniek. Het enige wat we kunnen is ons enerzijds bewust zijn van het lagere nutriëntengehalte en anderzijds kiezen voor technieken, bereidings- en bewaaromstandigheden die slechts beperkt verlies veroorzaken.

Daarnaast hebben we het in deze editie nog over ‘kruiden & specerijen’, hygiëne & schoonmaak en het efficiënte gebruik van de koelinstallatie.

Tot slot is er nog Frituur & Snack, met reportages over Friet-o-Droom in Gavere/Asper, Frituur Goesting in Zele en Lowie Fruiton in Gistel. In dit trendnummer brengen we artikels over de nieuwste snacktrends, online bestelplatformen en Streetfood.

In elk magazine zit ook een Horeca Expo Special van 32 pagina’s, waarin u alle nuttige informatie vindt over de beurs evenals over het zeer ruime aanbod van exposanten en evenementen.  

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*