Maandelijks nieuwe inschrijvingen in de Michelin gids.

Nadat het reeds gebeurde in andere landen zal de Michelin gids ook in België en Luxemburg elke maand restaurants bekend maken die worden ingeschreven in de gids.


De MICHELIN inspecteurs maken vanaf woensdag 29 september elke maand nieuwe restaurants bekend die worden ingeschreven in de MICHELIN Gids. Zelf noemen de uitgevers het – terecht – een grote nieuwigheid. De MICHELIN Gids onthult elke maand enkele restaurants die worden opgenomen in de selectie. Het grote publiek hoeft dus niet langer op de bekendmaking van de Gids te wachten vooraleer (alvast een deel van de) nieuwe adressen te ontdekken die de inspecteurs hebben geselecteerd. De nieuw ingeschreven bedrijven zullen maandelijks worden gepubliceerd, op de laatste woensdag. De nieuw ingeschreven restaurants zullen zowel op de website als in de app te ontdekken zijn. Dankzij het ‘Nieuw’ symbool springen ze meteen in het oog. De restaurants zullen ook uitgebreider gepresenteerd worden in maandelijkse artikels op de website.

Digitale gids
Alle onderscheidingen van de MICHELIN Gids voor 2022 – zowel de MICHELIN sterren, Bib Gourmands als de groene MICHELIN sterren – zullen zoals gebruikelijk worden onthuld tijdens de jaarlijkse Sterrenceremonie. Die vindt plaats op 21 februari 2022 in Bergen. Het is best mogelijk dat onder de nieuwe restaurants die maandelijks worden voorgesteld, zaken zitten die later bekroond worden met bijvoorbeeld een MICHELIN ster. Een gegronde reden om de maandelijkse publicaties op de voet te volgen. De MICHELIN Gids België en Luxemburg is in 2021 voor het eerst volledig en enkel in digitaal formaat gepubliceerd. Dat blijft ook zo. Op die manier wil men ervoor zorgen de steeds veranderende restaurantscène nog beter te kunnen weergeven.

Sterkere band
Gwendal Poullennec, internationaal directeur van de MICHELIN Gidsen, is tevreden met deze aankondiging van live updates: “Door nieuwe toevoegingen te onthullen die onze inspecteurs in de loop van het jaar hebben gedaan, versterken we nog meer de band die ons bindt met liefhebbers van lekker eten. In een periode die nog steeds erg ingewikkeld is en waarin de restaurantbranche geconfronteerd blijft worden met ongekende uitdagingen en onzekerheden, hopen we dat deze regelmatige onthullingen en updates kansen bieden om het vak in de schijnwerpers te zetten. We nodigen iedereen ook uit om de restaurants in hun omgeving te ontdekken en te steunen.”

Foto:Michelin Guide

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*