M, le Grand Livre du Guide Michelin

M, Le Grand Livre du Guide Michelin’ is een boek gewijd aan de internationale gastronomie door het oog en de ervaringen van de beroemde inspecteurs van de gids.

Als voorgerecht om nog voor het einde van het jaar van te genieten, kunnen de liefhebbers van eten en gastronomie zich tegoed doen aan de anekdotes, ontmoetingen en herinneringen van de internationale inspecteurs van de Michelin-gids over een wereld waarin ze het hele jaar door reizen om de beste adressen, nieuwe talenten en nieuwe smaken te ontdekken.

Gwendal Poullennec, internationaal directeur van MICHELIN Guides, merkt op: “Inspecteurs maken deel uit van het DNA van de Michelin-gids en zijn van onschatbare waarde. Door hun ethiek zijn zij een van de waarborgen voor de onafhankelijkheid van de gids. Deze gepassioneerde en deskundige globetrotters van smaak maken eten beroepshalve gemiddeld iets meer dan 250 keer per jaar op restaurant. Dit gourmetboek laat de fijnproevers toe om in hun voetsporen te treden en een wereldtournee van educatieve en leuke smaken te beginnen”.

‘M, le Grand Livre du Guide Michelin’ is een co-publicatie van MICHELIN en de Editions de La Martinière, en brengt 380 pagina’s lang een onderdompeling in het culinaire erfgoed van de wereld, van street food tot de fijne keuken. Van Frankrijk tot Korea, via België, Italië, Spanje en Portugal, de Noordse landen, de Verenigde Staten, Brazilië, Japan, China en Thailand, neemt “M, Le Grand Livre du Guide Michelin’ zijn lezers mee op een ontdekkingsreis naar de soms eeuwenoude culinaire tradities van deze gebieden, op zoek naar de beste producten uit elke regio en om de grootste chef-koks ter wereld te ontmoeten tijdens de vele gastronomische stops. Het boek is vanaf 8 november te koop in de boekhandel, en kost 39 euro.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*