Luxe kebab in Gent

Aan de Gentse Vlaanderen straat is Q-bap geopend. Een luxe kebab zaak die terug gaat naar de essentie van het broodje kebab. Als het aan de zaakvoerder ligt het begin van een succesverhaal.

Het verhaal van Q’bap begint met een simpele pitabar in Ledeberg, bijna dertig jaar geleden. Tien jaar erna begon de uitbater met een groothandel in pitavlees. Intussen levert hij hiermee aan meer dan driehonderd pitabars, verspreid over België, Nederland aan Duitsland. Acht jaar geleden startte de Gentenaar ook nog Belchicken, een keten gefocust op gefrituurde kip, die nu bijna veertig vestigingen telt. Maar met Q’bap keert hij terug naar het begin: kebab.

Houtskool
Boven het houtskool draaien spies met lam-kalfsvlees en één met kip. Om de kwaliteit te verzekeren, komt er maar één vleesspie per dag boven het hete houtskool. Op is op. Binnenkort komt er ook een spit met Zwitserse kaas bij. Bij Q’bab (quality kebab) zijn de gevulde Turkse broodjes te verkrijgen met Turks brood, verse groenten en huisgemaakte sauzen.

Groei
Ismail Yörük (en met hem enkele vennootschappen rond zijn naam) stak bij de opening niet weg dat de vestiging in de Vlaanderenstraat een flagshipstore is in aanloop naar nog meer Q’bap vestigingen in en rond Gent. Yörük is ook de naam die aan de fastfood-kipketen Belchicken kleeft. Daarvan zijn er nu ondertussen 34 vestigingen, waarvan de eerste acht jaar geleden werd geopend in de Gentse Overpoort. Via franchise overeenkomsten zijn er momenteel vestigingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Of het met Q’bab ook zo’n snelle vaart zal lopen is nog af te wachten maar de groeiplannen zijn er alvast.

Foto:Q’bab’

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*