Luxe kebab in Gent

Aan de Gentse Vlaanderen straat is Q-bap geopend. Een luxe kebab zaak die terug gaat naar de essentie van het broodje kebab. Als het aan de zaakvoerder ligt het begin van een succesverhaal.

Het verhaal van Q’bap begint met een simpele pitabar in Ledeberg, bijna dertig jaar geleden. Tien jaar erna begon de uitbater met een groothandel in pitavlees. Intussen levert hij hiermee aan meer dan driehonderd pitabars, verspreid over België, Nederland aan Duitsland. Acht jaar geleden startte de Gentenaar ook nog Belchicken, een keten gefocust op gefrituurde kip, die nu bijna veertig vestigingen telt. Maar met Q’bap keert hij terug naar het begin: kebab.

Houtskool
Boven het houtskool draaien spies met lam-kalfsvlees en één met kip. Om de kwaliteit te verzekeren, komt er maar één vleesspie per dag boven het hete houtskool. Op is op. Binnenkort komt er ook een spit met Zwitserse kaas bij. Bij Q’bab (quality kebab) zijn de gevulde Turkse broodjes te verkrijgen met Turks brood, verse groenten en huisgemaakte sauzen.

Groei
Ismail Yörük (en met hem enkele vennootschappen rond zijn naam) stak bij de opening niet weg dat de vestiging in de Vlaanderenstraat een flagshipstore is in aanloop naar nog meer Q’bap vestigingen in en rond Gent. Yörük is ook de naam die aan de fastfood-kipketen Belchicken kleeft. Daarvan zijn er nu ondertussen 34 vestigingen, waarvan de eerste acht jaar geleden werd geopend in de Gentse Overpoort. Via franchise overeenkomsten zijn er momenteel vestigingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Of het met Q’bab ook zo’n snelle vaart zal lopen is nog af te wachten maar de groeiplannen zijn er alvast.

Foto:Q’bab’

1 Comment

  1. Ce kébab est juste extraordinaire. J’en ai fait des kébab en fin de soirées, en manque de temps pour un resto ou par envie MAIS aussi fabuleux que celui là, JAMAIS. BON, PROPRE, décoration très judicieuse dans les tons, les formes, les miroirs. Toute la déco est dans la suggestion, sans lourdeur aucune. Mais le plus important est le kébab en lui-même. Un dürum fabuleux, le pain jamais rencontré avant, la saveur des viandes. TOUT. Je dis bravo et merci à ce monsieur d’une gentillesse exemplaire. Il mériterait d’être plus proche du centre pour profiter davantage de la mane touristique car il est à découvrir. Tellement de ces resto se moquent des clients. Ici non!!!

    Traduction google
    Deze kebab is gewoon geweldig. Ik maakte kebabs aan het einde van de avond, bij gebrek aan tijd voor een restaurant of uit verlangen MAAR zo fantastisch als deze, OOIT. GOEDE, SCHONE, zeer oordeelkundige decoratie in de tonen, de vormen, de spiegels. Alle decoratie zit in de suggestie, zonder enige zwaarte. Maar het belangrijkste is de kebab zelf. Een fantastische d rum, het brood dat je nog nooit eerder hebt gezien, de smaak van het vlees. ALLE. Ik zeg bravo en bedankt aan deze heer van voorbeeldige vriendelijkheid. Het verdient het om dichter bij het centrum te zijn om meer te profiteren van het toeristische manna omdat het ontdekt moet worden. Zoveel van deze restaurants geven niet om klanten. Hier niet!!!

    This kebab is just amazing. I made kebabs at the end of the evening, in lack of time for a restaurant or out of desire BUT as fabulous as this one, EVER. GOOD, CLEAN, very judicious decoration in the tones, the forms, the mirrors. All the decoration is in the suggestion, without any heaviness. But the most important thing is the kebab itself. A fabulous dürum, the bread never encountered before, the flavor of the meats. ALL. I say bravo and thank you to this gentleman of exemplary kindness. It deserves to be closer to the center to benefit more from the tourist manna because it is to be discovered. So many of these restaurants don’t care about customers. Here no!!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*