Ludo Geurden nieuwe voorzitter Horeca Vlaanderen

Horeca Vlaanderen, de Vlaamse Federatie van Horecabedrijven, heeft Ludo Geurden, zaakvoerder / eigenaar van Hostellerie Mardaga in As verkozen tot nieuwe voorzitter van haar beroepsfederatie. Geurden volgt de andere Limburger Filip Vanheusden op.

Dat gebeurde tijdens de Algemene Vergadering over het voorbije jaar 2019 in het THOR Park te Genk.  Daar werden, in uitgesteld relais wegens Corona, de jaarcijfers bekend gemaakt. Die waren alleszins positief. Ook het ledenaantal groeide.

Ludo Geurden kent het klappen van de zweep. Eerder bekleedde hij diverse functies bij internationale groepen, vooraleer neer te strijken bij Mardaga in As. De zaak is een begrip in de regio en werd dit jaar nog uitgeroepen tot beste vergaderlocatie door Mice Magazine. Ludo is de broer van Peter Geurden, bekend van Different Hotel Groep, waartoe Mardaga informeel behoort. Tot nu toe was hij voorzitter van Horeca Limburg.

Voor Horeca Vlaanderen zal hij mee lobbyen bij de overheid in lopende dossiers. Daarbij zal hij zeker roeren in de financiële potjes van de Vlaamse overheid om de horeca verder doorheen de coronacrisis te loodsen.

Wie dat alleszins al positief tegemoet ziet is Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) . Zij opende de Algemene Vergadering en  loofde het ondernemerschap van de horeca omwille van de creativiteit en het innovatief karakter dat de sector aan de dag legt in deze moeilijke tijden. “Misschien zal het niet meer ‘business as usual’ worden , maar de horeca zal zich weten aan te passen aan het nieuwe normaal”, aldus Demir.

Aan Ludo Geurden zal het zeker niet liggen, hij zal zorgen voor de continuïteit die zijn voorganger heeft uitgezet, luidde het.

Op de foto herkent u CEO Matthias De Caluwe (links), oud-voorzitter Filip Vanheusden (rechts) en Ludo Geurden.

Tekst: Jempi Welkenhuyzen

Foto: Wouter Van Voren

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*