Londense hotelmarkt ‘boomt’ als nooit tevoren

Brexit of niet, volgend jaar zullen liefst 65 nieuwe hotels de deuren openen in de Britse hoofdstad. Ze vertegenwoordigen samen 7.995 nieuwe kamers. Het is de overtreffende trap voor de serieuze ‘boom’ die de Londense hotellerie dit jaar kenmerkt. Eind 2019 zullen er op twalf maanden tijd 56 nieuwe hotels bijgekomen zijn, goed voor 6.845 hotelkamers.

Zowel luxe- als budgethotels

Van die in totaal 14.840 bijkomende hotelkamers in 2019-2020 wordt ruim een kwart tot het budgetsegment gerekend. Aan de andere kant komt men tot ruim 30% viersterrenhotels en 10% vijfsterrenhotels. De grootste nieuwkomer volgend jaar in deze laatste categorie moet The Londener in het bruisende West End worden. Het wordt een zogenaamd super boutique hotel van 350 kamers, met daarbij twee bioscoopzalen en een infrastructuur voor megafeesten of MICE-activiteiten.

Grootscheepse renovaties

Dit jaar nog wordt in de chique wijk Marylebone hotel The Prince Akotoki London (5 sterren luxe) geopend, de eerste Europese vestiging van de Japanse groep Prince Hotels. Eerder in 2019 openden onder meer reeds The Hard Rock Hotel Londen (aan Hyde Park) en de luxe boetiekhotels Vintry & Mercer (midden de City) en The Dixon, Tower Bridge (lid van de Autograph Collection Hotels onder koepel van Marriott International).

Daarnaast ondergingen een aantal bestaande hotels een grondige renovatiebeurt. Dat was onder meer het geval met de W London Leicester Square (eveneens Marriott). Het compleet vernieuwde The Biltmore Mayfair krijgt een upgrade en wordt deel een schakel van de LXR Hotels & Resorts, de nieuwe luxebrand van Hilton.

Met de realisatie van bovenstaande nieuwe hotellerie dit en volgend jaar zal het totale hotelkamerbestand in Londen in dit decennium met meer dan 40% gestegen zijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*