Lokale horeca stapt mee in Brugse Triënnale

Na twee edities waarin Triënnale Brugge, een kunstenparcours, een eigen URB-EGG café had, wordt nu resoluut gekozen voor een creatieve samenwerking met de lokale horeca. Maar liefst 28 horecazaken in de nabijheid van het kunstenparcours verdelen informatie en spelen met hun locatie en/of culinair aanbod in op het thema van Triënnale Brugge 2021.

Creatief inspelen

Toen Triënnale Brugge samen met Werk en Ondernemen op zoek ging naar horecazaken waar men informatie, zoals een wandelkaart kon vinden onder het genot van een hapje of een drankje, was de locatie van groot belang. De 28 deelnemende zaken liggen in de Brugse binnenstad, in de nabijheid van een installatie van Triënnale Brugge of langs de weg die de dertien installaties met elkaar verbindt. De ambassadeurs promoten het kunstentraject en ze engageren zich om op een creatieve manier in te spelen op het thema van Triënnale Brugge 2021: TraumA.

Variatie

Het was even wachten op de versoepelingen tot de samenwerking met de verschillende horecazaken echt kon van start gaan. Maar aan variatie is er alvast geen gebrek. Enkele voorbeelden zijn onder meer Aquarel waar kan gekozen worden voor een Triënnale lunchmenu en wordt er een Portugese wijn, genaamd “Trauma” op de kaart aangeboden. Bij Atelier Flori staat er een Triënnale vegan etagère op de kaart en in Cafuné koffiebranderij & Bar staat de Triënnale Brugge koffie klaar. Den Dyver ziet het lokaal met een Triënnale Brugge kaasbordje met lokale kazen en Brugse beschuit. Bar Ran pakt uit met Triënnale Brugge Highballs (cocktails met Young Hearts Seltzer). Otto Waffle Atelier pakt uit met een Crispy Cacao Triënnale Brugge wafel : een meesterwerkje handmade in Brugge, artisanaal met een knipoog naar Triënnale Brugge door het rode kleurenpallet en het thema “Trauma”: een droom van een wafel in schoonheid, verbeelding en zuiver smaakpalet, maar ook onderhuidse verborgen ingrediënten: het werk van bio-producenten, lokale aardbeien, fairtrade cacaonibs, een zelfgeplukt, eetbaar BIO-bloemetje. Bij restaurant en eetwinkel Cézar kan een
Triënnale Brugge picknickmand opgehaald worden. En zo zijn er tal van andere zaken die inspelen op het kunstproject.

Stimulans

Het thema van de Triënnale Brugge gaat over de stad bekijken vanuit diverse perspectieven. Bij die ontdekking kozen de organisatoren dus ook om de stad te ontdekken via de mensen die er werken en die dagelijks Bruggelingen en bezoekers culinair verwennen. Een positieve samenwerking zeker na moeilijker tijden. Triënnale Brugge loopt nog tot 24 oktober.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*