Lockdown in Nederland wordt verlengd tot minstens 9 februari

De lockdown in Nederland, die net zoals bij ons is ingesteld om de contacten tussen mensen en verdere verspreiding van het virus te beperken, wordt met nog eens drie weken verlengd.

Dinsdagavond 12 januari werden de maatregelen tijdens een persconferentie toegelicht, nadat maandag een kernkabinet en de Veiligheidsraad in Den Haag bijeengekomen waren ter bespreking van de definitieve vorm van de maatregelen.

Deze houden in dat iedereen die dat kan thuis moet werken en dat de horeca, niet-essentiële winkels, kappers, sportscholen, musea en theaters ook na 20 januari dicht blijven. 
Er wordt nog gekeken of de verlenging van de lockdown voor basisscholen korter kan duren dan deze drie weken. De beslissing daarover houdt verband met een onderzoek naar de gevolgen van de Britse virusvariant voor leerlingen op basisschoolleeftijd.

De steun voor ondernemers wordt verlengd. De verwachte uitbreiding van het steunpakket moet vooral de hardst getroffen sectoren helpen, waaronder ook de horeca. Ministers Wopke Hoekstra, Eric Wiebes en Wouter Koolmees bekijken hoe de getroffen bedrijven nog beter geholpen kunnen worden. Mogelijk worden bestaande regelingen uitgebreid of worden er extra regelingen in het leven geroepen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*